.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

جسم و روح خود را از نیروهای بی نظیری که طبیعت به شما ارزانی داشته است محروم نسازید».
 


از گذشته های بسیار دور انسانها علاقه فراوانی به استفاده از جواهرات و سنگها داشته اند و از آنها برای کسب قدرت ، ثروت ، موفقیت ، سلامتی و درمان بیماریها ، جلوگیری از حوادث ناخوشایند وخنثی کردن تأثیرات نامطلوب و منفی سیارات ، استفاده می کردند.
روشن بینان ودرمانگران بزرگ نیز از خواص جواهرات آ گاه و دریافته بودندکه سنگها دارای خواص مغناطیسی و درمانی هستند.

سنگها در طول میلیون ها سال در اعماق زمین پرورش یافته اند و روند پالایش و پاکسازی را در تاریکی و انزوا طی کرده اند . سنگها از عناصر مادر خاک بوجود آمده اند وقادرند ما را به انرژی غنی و مغذی خاک وصل کنند . آنها در طبیعی ترین و خالص ترین رنگهایشان حاصل نورند و انرژی کیهانی را منتقل می دهند ، آنها نیروهای آسمانی و زمین را جذب و هدایت می کنند و ساختار بلوریشان آنچه ارتباط ما و کیهان را برقرار می کند ، انعکاس می دهند و به همان نحو تأثیری هماهنگ کننده بر روی جسم و روان ما می گذارند . آنها مأموریت زیبا و با هدفی را در معالجه بیماریها و بهبود دردها به عهده دارند و این مأموریت را با قدرت ارتعاشات نوری که در خود دارند به خوبی به انجام می رسانند و بر روی سطوح هستی ما کار می کنند.

روزگاران قدیم و جواهرات

صحبت جواهرات از دوران کهن در میان آدمیان رواج داشته و کتابهای بسیاری در مورد آن از نویسندگان مشهور و نامی بر جای مانده است.در کتابهای قدیمی هندی ،چینی، فارسی و...داستانهای شگفت انگیزی در مورد جواهرات ،خواص وچگونگی پیدایش آنها وجود دارد.

بشر قرنهاست سنگهایی را خوش یمن دانسته ودر افسانه ها آنها را مربوط به سحر و افسون ،طالع بینی ، شفابخشی و اعمال معنوی میداند. پادشاهان ، پاپها و رهبران مذهبی از جواهرآلا تی مانند یاقوت و الماس استفاده میکردند تا اقتدار شخصی شان افزایش یابد .

پادشاهان و ملکه ها تاج های خود را با جواهرات و سنگهای قیمتی زینت میدادند وعقیده داشتند که هر سنگ خواص ویژه خود را دارد و زمانی که جواهرات را در تاج های خود به کار می بردند ، به غیر از قدرت و مال و مقام ، خود را در مقابل هر گونه بلا و بیماری بیمه می کردند و از انرژی های جواهرات برای بالا بردن نیروهای مثبت در اطراف سر خود ( چاکرای تاج ) استفاده می نمودند.

پیامبران و بزرگان نیز از جواهرات و انگشتری ها استفاده می کردند که اغلب اسماء الهی بر روی آنها حک شده بود .

در زمان حضرت سلیمان مردم از جواهرات استفاده می کردند و آ نها را ارج می نهادند . می گویند

در کشتی حضرت نوح در تاریکی از جواهرات برای روشنایی استفاده می شده است .

در مصر باستان نیز جواهرات برای کارهای مختلف تزیینی همچنین زینت لباس ها به کارمی رفته است.

زنان روحانی مصری از خمیره سنگها لوازم آرایش تهیه می نمودند و برای رنگ آمیزی لب ها ، چشمها و صورت استفاده می کردند.

هفت صد سال قبل از میلاد یونانیان ورومیان نیز از جواهرات برای زینت ومرهم زخم ها استفاده می کردند. « هرودوت » ،ارسطو و افلاطون درباره خواص سنگها مطالبی نوشته اند.

در تبت ، چین و معابد « ازتک » ، «اینکا » و « مایاها » کاهنان ، با زحمت بسیار سنگ ها را با دست شکل می داده اند.

در برخی از تمدن ها ، گردنبندهایی را به صورت تسبیح از سنگها می ساختند و از آنها برای رفع نگرانی و ایجاد آرامش استفاده می نمودند، امروزه نیز از این گردنبندهای تسبیح ماننداستفاده می شود.

ایرانی ها برای کارهای گوناگون از سنگها استفاده میکردند و برای زینت و تاج پادشاهان ، جواهرات را به کار می بردند. در قرن چهاردهم میلادی مردم اسپانیا و ایتالیا با جواهرات زیادی خود را زینت می دادند واین امر به شکل یک مد در آن زمان رواجیافته بود.

همچنین مسیحیان برای دوازده رسول،دوازده جواهر معین استفاده می کردند.

مدارکی که از اولین نویسندگان مسیحیت به جا مانده است،نشان میدهد جواهراتی که کشیشان عالی رتبه بر روی حمایل سینه خود به کار می برده اند دارای قدرت های مغناطیسی فوق العاده مربوط به سیاره های حاکم بر سرنوشت بوده است و این جواهرات قادر بودند با زبان درخشش رنگ ،به سؤالات پاسخ گویند. آنها نور سنگها را به عنوان مظهری از روح در ماده می دیدند. در تبت و هند سنگهای جواهر را خرد کرده ، به صورت پودر در می آوردند و از آن قرص یا مرهم می ساختند. این روش درمانی هنوز در درمانگاه های هند متداول است.



انگشتر

انگشتر در زمان های قدیم به عنوان نشانی از وفاداری و تعلق بوده است وهر بزرگ یا ثروتمندی طبق نشان وعلامتی که داشته ، انگشتری درست کرده و بر دست همسر یا همسران، غلامان و کنیزان خود می کرده است.

اکثر پادشاهان و حتی هنرمندان نیز از انگشتر استفاده می کردند برایمثال ویلیام شکسپیر انگشتری به دست داشت که روی آّن حروف
w.s کنده شده بود .

بسیاری از افراد و پادشاهان انگشتر رابه عنوان هدیه و انعام به دوستان و زیردستان خود می دادند که گاهی این انگشتری ها بسیار گران قیمت بوده است .

برخی برای درمان بیماری ها و همچنین حفاظت ،در زمانی به خصوص بر روی انگشتر، دعا و یا اسماء حک کرده وطبق اصولی در زمان مقرراز آن استفاده نموده و نتیجه مطلوب را به دست می آورند و برخی از ممالک وحشی انگشتر می یاختند وآن را به زهرآلوده می کردند ودر شکار از آن کمک می گرفتند.

یکی از قدیمی ترین انگشترها که در حال حاضر نیز وجود دارد از یک سنگ سبز رنگ در ایران ساخته شده است که بر روی آن علاماتی وجوددارد و تاریخ ساخت آن را قبل از تاریخ مصر تخمین زده اند.

یکی دیگر ازانگشترهای قدیمی از قبر یکی از فراعنه در اهرا م مصر پیدا شده که یک نمونه از آن نیز از زمان حضرت یوسف به جای مانده است . می گویند حضرت سلیمان انگشتری داشته اند که اسم اعظم « الله » تعالی بر آن حک شده بود. حضرت موسی و پیامبر اسلام و دوازده امام و دیگر بزرگان نیز انگشتر بر دست داشته اند که عبارات یا نامهای خداوند بر آن حک شده بود . برخی از بزرگان از انگشتر خود به عنوان مهر برای نامه هاوپیامهای خود استفاده می نمودند .

 

 



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1696
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : سه شنبه 11 تير 1392
.

رنگیترین رودخانه جهان

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1961
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 8 تير 1392
.

درخشش یخها بسان سنگهای قیمتی

 

 

شکل این قالب های یخ به صورت طبیعی در نتیجه شرایط خـاص آب و هـوایـی ایجاد شده است. دمای

 

هوا در حد انجماد و بادهای شدید موجب شده یخهای شناور در آب حرکت کنند و این تندیسهای خوش

 

منظره را خلق کنند.

 

 

این یخ ها در نتیجه ترکیب بادهای شدید و دمای در حد انجماد شکل گرفته و اندازه های آن به پانزده سانتیمتر

 

می رسد.

 


 

منطقه یخهای درخشان: به نظر می رسد که این یخ های بزرگ به رنگها سبز و آبی روشن می درخشند

 


 

 

ارتفاع این قالب های یخ، گاهی به پانزده متر می رسد و "الکسی تروفیموف" عکاس این تصاویر از دیدن

 

شگفتیهای اطرافش به شدت حیرت زده شده و تصاویر زیبایی را از لحظات حیرت خود ثبت کرده است.

 

این تصاویر در دریاچه بایکال در جنوب منطقه سیبری گرفته شده که دمای آن به منفی 38 درجه میرسد.

 

این دریاچه خود یکی از عجایب طبیعی است. دریاچه ای که 25 میلیون سال عمر داشته و یکی از بزرگ

 

ترین و عمیق ترین دریاچه های دنیا است.

 

دریاچه بایکال همچنین در برگیرنده یک پنجم از آب شیرین دنیا است.

 

 

زیبایی این تندیس ها در زمینی که یک دست سفید است نیز باز هم چشم نواز است.

 

به نظر می رسد که این تکه یخ با دست تراشیده شده و با باد شکل گرفته شده است.

 


 

الکسی 42 ساله که در نزدیکی دریاچه بایکال زندگی می کند، گفت: اگر نزدیک این دریاچه زندگی کنی

 

و تا کنون چنین تصاویر زیبایی را ثبت نکرده باشی به نظر عجیب می رسد چرا که همه باید زیبایی خیره

 

کننده این طبیعت را مشاهده کنند. نقاط کشف نشده ی بسیاری در این منطقه وجود دارد و من کارم به

 

عنوان یک عکاس نشان دادن این زیبایی ها است.

 

دریاچه بایکال در جنوب سیبری در کشور روسیه، میان استان ایرکوتسک و بوریاتیا واقع شده است، این

 

دریاچه از اماکن میراث جهانی اعلام شده ‌است.

 

بایکال قدیمی ‌ترین و عمیق ‌ترین دریاچه آب شیرین جهان است و از آنجا که این دریاچه بسیار قدیمی و

 

دور افتاده بوده، دارای جانورانی است کـه فقط در این دریـاچـه یافت می‌شود، این جـانـوران شامل تعداد

 

زیادی از بی‌مهرگان، چندین گونه از ماهی‌ها و فک آب شیرین دریاچه بایکال هستند.

 

دانشمندان بر این عقیده هستند کـه خـوک های آبی این دریاچه در زمان های قدیم از اقیانوس شمالی

 

(شمالگان) آمده و بعد از سفر به سمت بالای رودخانه، به این دریاچه رسیده ‌اند.

 



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2711
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 8 تير 1392
.

غار میرا

 

 

 

این غار به عنوان دومین سیستم زیرزمینی بزرگ پرتغال شناخته می شود و در عمق 110 متری از سطح زمین قرار دارد. این غار با دیواره های رنگی که از اثرات گازهای مختلف به این شکل در آمده است بسیار جالب هستند به همین علت یکی از بزرگترین جاذبه های توریستی در این کشور به شمار می آید. در انتهای این غار یک دریاچه زیبا با آبشارهای مصنوعی درست شده است. سیستم جالب در این غار این است که با آسانسورهای شیشه ای سریع السیر شما را به سطح زمین می رساند.

 

کریستال های مکزیک

 

یکی از غارهای شگفت انگیز و ارزشمند دنیا در سال 2000 توسط دو معدنچی در یکی از رشته کوه های مکزیک یافت شد. این غار به عنوان بزرگترین معدن کریستال دنیا شناخته می شود. بعضی از کریستال های این غار می توانند به ارتفاع 11 متر و وزنی نزدیک به 55 تن برسند. تا امروز تنها بخش کوچکی از کریستال های آن استخراج شده است.

 

غار آبی

 

 

این غار یکی از ترکیبی ترین غارهای دنیا از نظر حالت های ژئوجغرافیایی است. در این غار موارد مختلفی از حالت های طبیعی دست به دست هم داده اند تا یکی از بزرگترین غارهای شناور دنیا به وجود آید. دیوارهای کریستالی و دریاچه ای به طول 100 متر و عمقی نزدیک به 70 متر ترکیبی بسیار زیبا کنار هم ایجاد کرده اند.
 

 

غار بلمار

 

 

این غار نزدیک به 170 سال پیش به طور تصادفی در یک مزرعه در کوبا پیدا شد و به عنوان یکی از قدیمی ترین جاذبه های گردشگری کوبا شناخته میشود. در این غار شگفتی های متفاوت طبیعت دیده می شود به طوری که 6 هال و 17 گالری در آن از زیبایی های بی نهایت غار به نمایش گذاشته شده است.

 

غار قندیل ها

 

 

غاری به عمق 20 متر در سطح زمین که در جزیره برمودا که البته با آن مثلث معروف و مرموز متفاوت است قرار دارد. این غار بیشتر به خاطر ترکیب رنگ و قندیل های بی شمارش است که معروف شد. در این غار یک دریاچه کوچک نیز وجود دارد. این دریاچه خودش به تنهای 15 متر عمق دارد. آب آن به قدری شفاف است که بدون مشکل می توان تا انتهای آن را مشاهده کرد.
 

 

غار ناهوتل

 

یکی از غارهای بسیار زیبای دنیا که در مکزیک واقع شده است به عنوان معجزه طبیعت در این منطقه به حساب می آید "ناهوتل" نام دارد. این غار در سال 1835 کشف شده است و البته در سال 1920 برای عموم به نمایش در آمده است. با رونق گرفتن این منطقه، در سال های بعد به پارک ملی مکزیک مبدل گردید. بسیاری از زمین شناس ها به این غار بادام زمینی نیز می گویند چرا که دیواره های آن به مانند پوست بادام زمینی است.
 

 

غار جیتا

 

در 20 کیلومتری شمال بیروت غاری قرار گرفته است که به عنوان یکی از بزرگترین غارهای دنیا شناخته می شود. غار"جیتا" با طول بیش از 9 هزار متر در حالی یکی از بزرگترین غارهاست که بزرگترین قندیل دنیا با 8.30 متر در آن قرار دارد. این غار به طور کلی با قندیل های مختلف پوشیده شده است و برخی قسمت های آن تا 108 متر ارتفاع دارد. حالت قرار گرفتن سنگ ها و قندیل های بی شمار این غار در دنیا منحصر به فرد است.
 

 

موگاوو

 

 

یکی از غارهای دست ساخته بشر که به عنوان مهمترین غار چین به حساب می آید " موگاوو" نام دارد. این غار 45 هزار متر مربع مساحت دارد و سراسر آن با نقاشی های سنتی پر شده است. در این غار بیش از دو هزار مجسمه رنگی نیز حضور داشته است و از همین رو به عنوان گنجینه اصلی آثار ملی چین شناخته می شود. مورخان قدمت این غار را به قرن 14 میلادی نسبت می دهند.

 

غار شگفتی ها

 

در 89 کیلومتری از شهر سویا اسپانیا غاری وجود دارد که اسپانیایی ها آن را شگفتی دنیا می دانند. این غار در سال 1886 کشف شد و البته تا سال 1914 برای بازدید عموم بسته بود. طول این غار نزدیک به 2130 متر است ولی همچنان بازدید کننده ها نمی توانند کل آن را ببینند. دریاچه های زیبا و البته غارهای تو در تو از جمله زیبایی های اصلی این شگفتی طبیعت است.

 

غار محسور

 

یکی از زیباترین غارهای دنیا را می توان در برزیل و در پارک ملی "چاپاددا" پیدا کرد. غار محسور در برزیل و یا حتی در دنیا نظیر ندارد، این غار نزدیک به 200 متر عمق دارد و البته دریاچه ای که در آن قرار دارد به اندازه ای تمیز است که تمامی کف غار به خوبی قابل دیدن است. زمانی که خورشید بر روی دریاچه می تابد بازتابی به رنگ آبی ایجاد می کند که تمام فضا را به خود می گیرد.
 



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1778
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 8 تير 1392
.

آتشفشان شناسی پشته های میان اقیانوسی علم زمین شناسی ژئو شیمی سنگ شناسی رسوبی کانی شناسی چینه شناسی مناطق آتشفشانی در ایران سنگ شناسی آذرین زمین شناسی نفت خاک رخساره ومحیط رسوبی تعین سن در زمین شناسی نفتگیر نفتگیر ساختمانی آتشفشان در اقیانوس تطابق زمین شناسی کیمبرلیت انواع سنگ دگرگونی مجاورتی مکانیک سنگ تقویم زمین شناسی تحلیل تغییر شکل سنگها مواد مصالح زمین شناسی از دیدگاه مهندسی چرخه سنگ خواص عمومی سنگ روشهای اندازه گیری سختی و دوام سنگ عمر زمین کانه آرایی تعیین سن سنگها تعیین سن نسبی طبقات رده بندی سنگهای آذرین آزمایشگاه فیزیک و شیمی و میکانیک خاک سیل‌ها آتشفشان نوع هاوایی گستریه ژئوشیمی دریای خزر نفتگیر چینه‌ای مواد مورد استفاده در گل حفاری رخساره ها و محیطهای رسوبی انواع محیطهای رسوبی قاره‌ای استخراج رخساره ها و مشخصات آنها آتشفشانهای ماه آشیانه های ماگمایی ...

akairan

سنگ شناسی یا پترولوژی

واژه Petrology به معنای سنگ شناسی در سال 1811 توسط پینکر تون ابداع و به کار برده شد. این نام از کلمات یونانی petra به معنی سنگ و logos به معنی بحث کردن مشتق گردیده است. سنگ عبارت از یک جسم طبیعی است که از یک کانی یا مجموعه ای از چند کانی تشکیل شده است و سنگ شناسی به معنای اعم قسمتی از علم زمین شناسی است که در آن راجع به طرز تشکیل ، منشا و همچنین توصیف و طبقه بندی و ترکیب سنگها صحبت می شود.

سنگ شناسی توصیفی قسمتی از سنگ شناسی است که در آن راجع به ترکیب ، مشخصات و طبقه بندی سنگها صحبت می شود. در سنگ شناسی توصیفی بسته به دقت مورد نظر از چشم غیر مسلح یا حداکثر با ذره بین دستی ، میکروسکوپ ، تجزیه شیمیایی ، دیفراکسیون اشعه ایکس و ... استفاده به عمل می‌آید.

سه خانواده سنگ
زمین شناسان ، بر پایه مشاهدات انجام شده ، سنگهای زمین را از نظر منشا به سه گروه اصلی تقسیم کرده اند که عبارتند از :
سنگهای آذرین
سنگهای رسوبی
سنگهای دگرگونی
سنگهای حد واسط

سنگهای آذر آواری و توفها :
این سنگها ، جزو سنگهایی هستند که از نظر ماده اولیه جز سنگهای آذرین و از نظر محل و طرز تشکیل جز سنگهای رسوبی هستند.

میگماتیت‌ها :
میگماتیت‌ها در زبان یونانی به معنی اختلاط است و عبارت از سنگی مرکب و ناهمگن که قسمتی از آن رنگ روشن و ظاهر گرانیتی داشته و قسمت دیگر از نوع گنیسی و از کانیهای تیره تشکیل شده است. این سنگ حد واسط سنگهای آذرین و دگرگونی است.

گرانیت آناتکسی :
این گرانیتها منشا رسوبی دارند و معمولا رسهای شیستی سرشار از کوارتز ، گریواک و آرکوز مولد این گرانیت می‌باشند. اگر این سنگهای رسوبی تحت تاثیر دگرگونی ناحیه‌ای شدید قرار گیرند ، بخشی از این سنگها ذوب شده و ماده حاصل از ذوب در فرآیندهای سنگ‌زایی مجدد یعنی تولید ماگمای پالین ژنتیک یا گرانیت‌هایی که از ذوب رسوبات به وجود می آیند ، شرکت می‌کند.
در سنگهای رسوبی در اثر دیاژنز تغییراتی صورت می‌گیرد که در این صورت نه می‌توان این سنگها را سنگهای رسوبی اولیه دانست و نه می‌توان آنها را جزو سنگهای دگرگونی طبقه بندی کرد



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1928
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 8 تير 1392
.
بزرگنرین ماه سال را شنبه شب مشاهده کنید

 

روز شنبه 16 اردیبهشت ماه، ساعت 15:35 بعد از ظهر به وقت گرینویچ ماه در بزرگترین حال خود از چشم ما قرار می‌گیرد و این ابرماه جزر و مد دریاهای سراسر سیاره را افزایش می‌دهد.
به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری مهر، درحالی که ماه روز شنبه در نزدیک ترین نقطه مدار زمین قرار می گیرد نام مستعار ابر ماه برایش انتخاب شده و براساس اظهارات رصدگران این ابرماه در تاریخ تعیین شده 16 درصد روشن تر از سایر مواقع خواهد بود.

ماه کامل روز 16 اردیبهشت ماه 14 درصد بزرگتر و 30 درصد درخشان تر از تمام ماه های سال 2012 خواهد بود.

براساس گزارش دیلی میل، اندازه های ماه کامل متغیر است چرا که این امر به شکل بیضی شکل مدار ماه ارتباط دارد و قرار است در این تاریخ 50 هزار کیلومتر به زمین نزدیک تر شود که این امر یک ابر ماه با 14 درصد بزرگی اندازه و 30 درصد روشنایی برای زمین به همراه خواهد داشت.

براساس اعلام سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، نزدیک شدن ماه به نزدیک ترین نقطه مدار زمین موجب افزایش جزر و مد می شود که این امر مسئله نگران کننده ای نیست.

در اکثر نقاط گرایش مربوط به ماه در نقطه حضیض ماه ( نزدیک ترین نقطه به مدار زمین) جز و مد تنها چند سانتیمتر صورت می گیرد.

براساس گزارش اسپیس، برای بهترین تصویر از ابرماه آن را درست پس از طلوع یا درست پیش از غروب مشاهده کنید که در آن زمانها ماه به افق زمین بسیار نزدیک است و تصویر آن از پس ساختمانها و درختها خطاطی دیداری جالبی ایجاد می کند و موجب می شود که ماه بزرگتر از چیزی که هست به نظر برسد.

مدار بیضی شکل ماه به این معنا است که برخی از ماه ها بزرگتر از دیگر ماه ها هستند.

نزدیک شدن ابرماه به زمین تا 42 درصد جز و مد را افزایش می دهد.

برخلاف برخی از گزارشهایی که در اینترنت رواج یافته، نزدیک شدن ماه به نزدیک ترین نقطه در مدار زمین عامل ایجاد فجایع طبیعی نیست. برای مثال ابرماه در ماه مارس سال 1983 بدون هیچ حادثه ای رخ داد و ابرماه دسامبر 2008 نیز بدون بروز هرگونه فاجعه طبیعی صورت گرفت.

ابرماه بر جزر و مد دریاهای سراسر جهان حتی تا چند سانتیمتر تأثیرگذار است.

به دلایلی که برای ستاره شناسان و روان شناسان نامشخص است، ابرماه از پشت درختها، ساختمانها و سایر اجسام دیگر بزرگتر به نظر می رسد.



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1852
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 8 تير 1392
.

آتشفشان یک ساختمان زمین شناسی است که به وسیله آن مواد آتشفشانی (به صورت مذاب ، گاز ، قطعات جامد یاهر 3)از درون زمین به سطح آن راه می یابند. انباشتگی این مواد در محل خروج، برجستگی هایی به نام کوه آتشفشان ایجاد می نماید.
آتشفشان یکی از پدیده های طبیعی و دائمی
زمین شناسی است که در طول تاریخ زمین شناسی نسبتا بدون تغییر باقی مانده و در ایجاد، تحول و تکامل پوسته و گوشته زمین نقش اساسی داشته و دارد.
تولید مواد آتش فشانی و پدیده های مؤثر در ایجاد آتشفشان از دوره
پرکامبرین تا عهد حاضر تغییر چندانی نداشته است و آنچه در این راستا تغییر کرده است، نوع دانسته ها، چگونگی اندیشیدن و نحوه بهره گیری از آنهاست.آتشفشانها پدیده های جهانی هستند و در سایر کرات منظومه شمسی به ویژه سیارات مشابه زمین یک پدیده عادی محسوب می شود و آتشفشان بی شک در کیهان نیز رخ می دهد.
همچنین پوشش سطحی ماه اغلب با سنگ های آتشفشانی پوشیده شده است و بارزترین ارتفاعات
مریخ توسط آتش فشانها ساخته شده است.

فوران های فومرولی در برخی کرات مانند
قمر آیو در سیارهمشتری یک پدیده عادی می باشد. زبانه های آتش و لکه های خورشیدی را جدا از ماهیتشان، می توان نوعی فوران آتش فشانی در خورشید تلقی نمود.
علم آتشفشان شناسی به مباحث نحوه تشکیل و تحول ماگما، چگونگی جابجایی و حرکت انواع مواد،
گدازه ها و ماگماها و نیز تحولات آنها در اتاقک های ماگمایی، چگونگی فعالیت آتش فشان ها و گسترش مواد آتشفشانی در سطح زمین، چگونگی تحول مواد آتشفشانی و ... اشاره می کند. علم آتشفشان شناسی از برخی علوم زمین چون پترولوژی ، تکتونیک جهانی، ژئوشیمی، چینه شناسی ، رسوب شناسی ، ژئوفیزیک ، کیهان شناسی و برخی دیگر از علوم تجربی مانند شیمی، فیزیک ، آمار و ریاضی کمک می گیرند.
 اگه خوشتون اومد بگین بازم بزارم...



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2384
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 6 خرداد 1392
.

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد

موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی