.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
عکس های از زیبا ترین و وحشتناک ترین جاده جهان

 

 

 

 

شاید نظیر این جاده ی پیچ اندر پیچ در هیچ جای دنیا نباشد. این جاده که مسیر صعود از جنوب چین و یکی از دیدنی ترین مناظر در استان هونان است، پایین ترین بخش آن ۲۰۰ متر زیر سطح دریاست، در حالیکه بالاترین حد آن نیز تا ۱۳۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد و در نوع خود طولانی ترین مسیر مارپیچ در جهان است. تاب و چرخش این جاده برای رانندگانی که مشکل قلبی دارند اصلا توصیه نمیشود.اگر به عکس ها با دقت نگاه کنید خطرناک بودن این جاده را عمیقا باور می کنید.
عکس های از زیبا ترین و وحشتناک ترین جاده جهان

 

عکس های از زیبا ترین و وحشتناک ترین جاده جهان

عکس های از زیبا ترین و وحشتناک ترین جاده جهان

عکس های از زیبا ترین و وحشتناک ترین جاده جهان

زیباترین جاده دنیا خطرناکترین جاده جهان نیز هست. عکسهای خیلی جالب ولذتبخش از دیدنی ترین جاده دنیا که از بغل صخره های خطرناک عبور کرده است. منبع عکس ها:  سایت ناز فون.



:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 991
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 18 تير 1393
.
جانداران وحشی معمولاً و تا حد امکان از برخورد با بشر اجتناب می‌ورزند، در نتیجه اکثر قریب به اتفاق انسان‌ها در طول زندگی‌ خود تنها دورادور شاهد اتفاقات زندگی‌شان بوده و آن را مورد تحسین قرار می‌دهند. در این مطلب توجه شما را به عکس‌هایی از زندگی روزانه این موجودات جلب می‌کنیم.
مرجع : zoomit.ir
 
تصاویری دیدنی از حیات وحش
 
عرش نیوز:شاید به دلیل همین دوری گزیدن است که عکاسان حیات وحش تا این اندازه مورد توجه و احترام قرار دارند، آنها زمان و استعداد خود را به این کار اختصاص داده و حتی اغلب، زندگی خود را نیز در معرض خطر قرار می‌دهند، تا تصاویری نفس گیر و خیره کننده از این جانوران در زیستگاه‌های طبیعی‌شان تهیه کنند. هر چند متاسفانه خشکسالی، بالا آمدن سطح آب دریاها و ذوب شدن یخ‌های قطب شرایط زیست محیطی را دگرگون کرده و باعث از میان رفتن تدریجی زیستگاه این جانوران و در کل، حیات وحش شده است.

در نتیجه Mashable.com در خلال هفته‌های اخیر از خوانندگان خود درخواست کرد تا تصاویر برداشته شده از حیوانات وحشی را فارغ از اینکه این تصاویر در صحرای آفریقا تهیه شده باشند یا در حیاط پشتی منزل، با این سایت و در قالب یک رقابت عکاسی به اشتراک بگذارند. در این برنامه برنده جایزه عکاسی حیات وحش، ویلیام برارد لوکاس (William Burrard Lucas) نیز به عنوان مهمان آنها را همراهی کرده و نقطه نظرات خود را در مورد تصاویر ارسالی برتر با برگزار کنندگان درمیان گذاشته است.

لوکاس در مورد این برنامه می‌گوید:

 فوق‌العاده عالی است که چنین تنوع گسترده‌ای را شاهد هستیم، از موضوعات ارائه شده از حیات وحش شهری گرفته تا حیوانات ساکن آفریقا و از موجودات عظیم الجثه گرفته تا موجودات کوچک، بسیار خشنودم که می‌بینم بسیاری از تصاویر ورودی، نشان دهنده تلاش عکاس برای به ثبت رساندن تصاویری کاملاً متفاوت و خاص هستند، تلاشی که قطعاً تحسین برانگیز است.

در ادامه شاهد ده تصویر برتر ارسالی خواهیم بود و در عین حال از نظرات لوکاس در مورد این تصاویر مطلع می‌شویم. ما را در مرور این تصاویر همراهی کنید.

یک تلاش برجسته

10349649 860862553927851 932685538 n

لوکاس: یک عکس عالی، کاملاً خاص و متفاوت! نمایش عالی از ارتباط بین یک حیوان وحشی با فضای شهری. ترکیب بندی خوب سوژه (حواصیل) با محیط شهری در پس زمینه عکس به همراه یک نورپردازی مناسب.


قورباغه بزرگ آمریکایی

10175228 485881134845016 1354336691 n

لوکاس: ایجاد هماهنگی بین خطوط برگ و سوژه یعنی قورباغه، جالب توجه بوده و به خوبی انجام شده است. قاب بندی تصویر نیز مناسب و استفاده از رنگ سبز هم ایده‌ای هوشمندانه است.


به آب زدن شیر ماده

fabiangieske

نمایشی تحسین برانگیز، موضوعی دقیق، فوکوس خوب و ثبت یک لحظه هیجان انگیز. ژرفای اندک آبی که در زمینه‌ی عکس قرار گرفته نشان می‌دهد شیر ماده در حال شکار بوده است.


پرنده تنها

john-cowsar

تصویری عالی با موضوعی جالب، این عکسی قابل توجه است چرا که در نگاه اول شما دو پرنده را مشاهده می‌کنید، اما با نگاهی دقیق‌تر متوجه می‌شویم که یکی از این پرنده‌ها در واقع یک جوانه است. زمینه‌ی عکس نیز به خوبی انتخاب شده است.


غواصی در گالاپاگوس

bqzj-dncyaeuudc

تصویری کامل و دوست داشتنی از این موجودات کنجکاو و بازیگوش، در کنار ارتباط چشمی عالی و رابطه مناسبی که بین عکاس و سوژه برقرار شده، عمق، زاویه و پرسپکتیو گسترده این تصویر نیز سبب شده تا بیننده ارتباط قوی‌تری را با محیط زیست این جانور برقرار کند.


وال کوسه در مالدیو

elite-diving-agency

یک عکس عالی از یک وال کوسه، به شخصه شعاع‌های نوری که در اعماق دریا می‌درخشند و همچنین بازتابی که روی سوژه ایجاد کرده‌اند را دوست دارم. منظره‌ی کف دریا نیز به جذابیت صحنه افزوده است.


بازگشت به خانه

margot-raggett

یک تصویر گویا و تحسین برانگیز از یک شیر نر. عکاس ارتباط خوبی با موضوع برقرار کرده و محیط یک دست و ساده اطراف نیز از پرت شدن حواس بیننده جلوگیری نموده است.


پلنگ در پارک ملی کروگر، آفریقای جنوبی

10414014 1522923024602297 1383561849 n

یک عکس پویا و خوب از یک پلنگ در حال انجام دادن کاری که این گونه در انجام آن استادند. به علاوه رنگ و نورپردازی عالی را در این تصویر شاهد هستیم.


بچه پلنگ در جستجوی نوازش

10453952 308262539340561 1043264525 n

یک ارتباط گیرا و دوست داشتنی بین مادر و فرزند، مخلوقاتی زیبا و موفقیت عکاس در ثبت یک لحظه‌ی عاطفی.


کرگدن سفید حقیقتاً یک موجود غول پیکر است

10354528 641571695926478 2002375715 n

یک تصویر تماشایی از یک کرگدن سفید. انتخاب پس زمینه ساده برای این تصویر سبب شده تا حسی از آرامش و دوری از مزاحمت به بیننده القا شود. استفاده مناسب از فیلتر نیز سبب افزایش تأثیر گذاری آن شده است.


استراحتگاه

frank-binder

یک تصویر در خورد توجه از جانوران در زیستگاه طبیعی‌شان. به شخصه ترکیب بندی تصویر و طرز قرار گرفتن شیرهای دریایی در محوطه را تحسین می‌کنم.

 

 



:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1142
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 18 تير 1393
.











































تصاویر فوق العاده از دیدنی ترین منظره های کشتزارهای زیبای جهان

منبع:‌وبلاگ شکرستان مالستان به نقل از مجله اینترنتی برترینها



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 949
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 15 تير 1393
.
عکس های زیبا و دیدنی از جلوه های زیبای درختان در دل طبیعت

درخت سیب زیبا+طبیعت
عکس خیلی زیبا و تماشایی از زمان برداشت محصول درخت سیب سفید در فصل تابستان و قلب طبیعت - تصویر درخت پر از میوه های سرخ تازه و رسیده ( درخت بهشتی )
عکس زیباترین درخت تابستانی+طبیعت زیبا
عکس تک درخت سبز و خرم  در مزرعه سرسبز و زیبا. جلوه ای زیبایی و نشاط فصل تابستان فصل باروری طبیعت
عکس درخت زیبای پاییزی+طبیعت
عکس زیبای زیبا از تک درخت نارنجی پاییزی با برگ های رنگارنگ و جلوه ای دل انگیز طبیعت زیبای پاییز
http://pic.photo-aks.com/photo/nature/tree/large/only-tree.jpg
عکس تک درخت زیبا و دیدنی در غروب زیبای خورشید. عکس خیلی زیبا و دیدنی از طبیعت هنگام غروب خورشید. منبع عکس ها روی آنها ثبت شده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1031
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 15 تير 1393
.
عکس های دیدنی از طبیعت زیبای پاییز
مسیرهای زیبای پاییزی. به ترتیب: کره جنوبی/یورک شایر/ دانشگاه کمبریج.  (آژانس عکس اروپا/ PA)

عکس خیلی جالب از طبیعت زیبای پاییز

جلوه های زیبا از طبیعت پاییز در کشورهای مختلف جهان. منبع عکس ها: سایت فرا رو

 

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1014
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 15 تير 1393
.
این مکان های فوق العاده زیبا که همچون مناظر ساختگی فیلم و عکس هستند، اصلا ساختگی نیستند بلکه کاملا واقعی‌اند و سالانه گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کنند. این مکان های خیلی زیبا و شگفت انگیز جاهایی هستند که همه انسان ها با دیدن عکس آنها تمایل پیدا می کند دست‌کم یکبار از نزدیک شاهد این همه زیبایی باشد.

موج – آریزونا، ایالت متحده آمریکا

سنگ آهک – پاموکاله، ترکیه

منظره ای دیدنی از طبیعت زیبای چشمه رنگارنگ بزرگ – پارک ملی یلواستون، ایالت متحده آمریکا

منظره زیبا و شگفت انگیز ساحل قرمز – پانجین، چین

دریاچه نمک سالار دو-ییونی – بولیوی

منظره های رؤیایی که توسط درختان بیابانی درختان خون اژدها شکل گرفته است – اسکوترا، یمن

لایه نمک و خاک رس Sossusvlei – نامیبیا (جنوب آفریقا)

تراس شالیزار برنج – بالی، اندرونزی

کپادوسیه –آناتولیا، ترکیه

دروازه جهنم – دروازه، ترکمنستان

سنگفرش های عظیم – آنتریم، ایرلند شمالی، بریتانیای کبیر
 
پارک کنار ساحل هیتاچی – هیتاچیناکا، ژاپن

بودای بزرگ - لشان، چین
 
تونل عشق - کلوان، اوکراین

دره آنتلوپ – آریزونا، ایالت متحده آمریکا

کوه های اودله - ایتالیا

عکس های زیبا از زیباترین منظره های دنیا. زیباترین نقطه های روی کره زمین که باور کردنش سخت است. منبع:برترین ها

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 992
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 15 تير 1393
.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: تامسون رویترز که در ایران به نام پایگاه ISI مشهور است اسامی ۳۲۱۵ پژوهشگر پراستناد جهان را منتشر کرده است که نام ۱۰ دانشمند ایرانی نیز در میان آنها قرار دارد.

به گزارش مهر، دکتر جعفر مهراد با اعلام این خبر افزود: به نظر می رسد این پایگاه توجه جهانی را از رتبه بندی های دانشگاهی در سطح موسسات به رتبه بندی پژوهشگران معطوف کرده است. این پژوهشگران، داغ ترین مقالات علمی را منتشر کرده اند که جزو یک درصد پراستنادترین پژوهشگران جهان در رشته های موضوعی و تخصصی خود به حساب می آیند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطرنشان کرد: فهرست جدید حاوی اسامی ۳۲۱۵ دانشمند پراستناد است که ۱۰ دانشمند ایرانی در این جمع حضوری برجسته دارند. پژوهشگران پراستناد در ۲۱ رشته موضوعی شامل علوم و علوم اجتماعی فعالیت های تحقیقاتی دارند. این پژوهشگران در بازه زمانی بین ۲۰۰۲ و ۲۰۱۲ مورد مطالعه و محاسبه قرار گرفته اند.

مهراد افزود: اطلاعات پژوهشگران پراستناد از زیر سیستم ESI وابسته به تامسون رویترز که افراد، موسسات، مقالات، انتشارات و کشور های موثر را در رشته های موضوعی ۲۱ گانه رتبه بندی می کند استخراج شده است.

۵۵ درصد پژوهشگران برتر دنیا در اختیار آمریکا
وی اظهار داشت: دانشگاه های ایالات متحده با ۱۷۶۲ پژوهشگر پراستناد در رأس این فهرست قرار دارد. آمریکا ۵۵ درصد از پژوهشگران پراستناد جهان را در اختیار دارد. انگلستان، چین، آلمان، ژاپن، فرانسه، کانادا، هلند، استرالیا، سوئیس، کره جنوبی و هندوستان به ترتیب دارای ۳۰۹، ۱۷۰، ۱۶۷، ۱۰۱، ۹۳، ۹۱، ۸۱، ۷۸، ۶۸، ۲۷ و ۱۲ دانشمند پراستناد هستند.

این استاد علم اطلاعات و دانش شناسی کشور افزود: پنج کشور اروپای شمالی شامل دانمارک، سوئد، فنلاند، نروژ و ایسلند بر روی هم ۱۰۴ پژوهشگر پراستناد را در اختیار دارند. در آفریقا تنها ۵ دانشمند پراستناد وجود دارد که تمام آنها در آفریقای جنوبی مشغول به فعالیت هستند. رئیس مرکز منطقه ای اعلام کرد: روسیه نیز دارای ۵ دانشمند پراستناد است که این دانشمندان یا در دانشگاه های روسیه و یا در آکادمی علوم این کشور به تحقیق مشغول می باشند.

لندن ۶۱ پژوهشگر پراستناد را در خود جای داده است
وی افزود: اگر بخواهیم دانشمندان پراستناد را بر حسب شهرها گروه بندی کنیم لندن ۶۱ پژوهشگر پراستناد را در خود جای داده است. سپس پاریس با ۲۷، زوریخ ۲۶، شیکاگو ۲۵، هنگ کنگ ۲۳، کپنهاگ ۱۸، سنگاپور ۱۷، سئول ۴، برلین ۳ ، آمستردام و مونیخ هر کدام با ۱ پژوهشگر پراستناد نسبت به سایر شهرهای جهان برجسته اند. در آمریکا ایالت های کالیفرنیا و تگزاس به ترتیب دارای ۲۲۵ و ۶۱ پژوهشگر پراستناد هستند.

سرپرست ISC گفت: فهرست تامسون رویترز پژوهشگران پراستناد را بر حسب رشته های موضوعی نیز رده بندی کرده است که اطلاعات جالب توجهی در دسترس قرار می دهد. برای مثال، از بین ۱۷۰ پژوهشگر، چین دارای ۳۶ پژوهشگر پراستناد در مهندسی و علم مواد، ۲۸ پژوهشگر پراستناد در شیمی، ۱۸ پژوهشگر پراستناد در ریاضیات و ۱۶ پژوهشگر پراستناد در فیزیک و علوم زمین است. تقریبا ۸۵ درصد دانشمندان چینی به ۶ رشته یاد شده در بالا تعلق دارد.

وضعیت چین در رشته های پراستناد
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی بیان کرد: چین فاقد پژوهشگر پراستناد در رشته های هوافضا، اقتصاد و تجارت، روانپزشکی و روانشناسی و علوم اجتماعی است. این کشور تنها دارای یک داشمند پراستناد در هر یک از رشته های پزشکی بالینی، ایمونولوژی، بیولوژی و بیوشیمی، علوم اعصاب و علوم رفتاری و کشاورزی است.

کشورهای کم جمعیت و تعداد بالای پژوهشگر پر استناد
وی خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپای شمالی جالب توجه است بدانیم که ایسلند با جمعیتی برابر با ۳۵۰۰۰۰ نفر دارای ۱۱ پژوهشگر پراستناد است. نروژ با ۱/۵ میلیون جمعیت تنها ۸ دانشمند پراستناد دارد.

کدام دانشگاه ها دارای برترین پژوهشگران
مهراد گفت: نگاه اجمالی به مؤسسات آموزش عالی نشان می دهد که دانشگاه هاروارد دارای ۱۶۰ دانشمند پراستناد است. از این تعداد ۳۳ پژوهشگر در پزشکی بالینی، ۲۷ پژوهشگر در بیولوژی مولکولی و ژنتیک، ۱۳ پژوهشگر در علوم اعصاب و رفتاری و ۱۲ پژوهشگر در علم اقتصاد و تجارت مشغول به پژوهش هستند. دانشگاه هاروارد تنها دارای سه پژوهشگر پراستناد در هر یک از رشته های علوم و مهندسی کامپیوتر، ایمونولوژی، میکروبیولوژی و علم مواد و دو پژوهشگر پراستناد در علوم زمین و داروسازی است.

سرپرست ISC ادامه داد: دانشگاه کمبریج در انگلستان از بین ۲۹ پژوهشگر پراستناد ۸ دانشمند در بیولوژی مولکولی و ژنتیک و ۴ دانشمند پراستناد در بیولوژی و بیوشیمی و علوم اعصاب و رفتاری است.

وضعیت جمهوری اسلامی ایران در میان دانشمندان پراستناد
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در بین ۳۲۱۵ دانشمند برجسته دارای ۱۰ پژوهشگر پراستناد جهان است. به تعبیر رهبری معظم انقلاب حرکت علمی کشور حرکتی پرشتاب و مضاعف است که در بین کشورهای اسلامی و منطقه جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است. وقتی ایران را با کشور های اسلامی مقایسه می کنیم به تداوم جدی، پرشتاب و همه جانبه نهضت علمی پی می بریم.

مهراد اظهار داشت: دانشگاه تهران با چهار دانشمند پراستناد بیش از سایر دانشگاه های کشور دارای دانشمند پراستناد است. دکتر فرنوش فرید بُد در رشته مهندسی مشترکا با دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر پرویز نوروزی در رشته مهندسی و دکتر سیاوش ریاحی در رشته مهندسی و دکتر محمدرضا گنجعلی در رشته مهندسی از آن جمله است.

وی افزود: دکتر مهدی دهقان در رشته مهندسی و ریاضیات دانشمند برجسته دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. در کل دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشمند پراستناد وجود دارد. دکتر حسن علی زمانی در رشته مهندسی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی ایران است.

رئیس مرکز منطقه ای گفت: دکتر سعید عباس بندی و دکتر مجید عشقی گرجی در رشته ریاضیات به ترتیب پژوهشگران برجسته دانشگاه بین الملل امام خمینی و دانشگاه سمنان است. دکتر مهر اورنگ قائدی و دکتر داوود دمیری گنجی نیز از دانشمندان پراستناد رشته مهندسی هستند که به ترتیب به دانشگاه یاسوج و دانشگاه فنی نوشیروانی بابل تعلق دارند.

برابری ترکیه با ایران و وضعیت کشورهای اسلامی در تعداد دانشمندان پراستناد
مهراد افزود: در ترکیه نیز ۱۰ دانشمند پراستناد وجود دارد که از نظر تعداد برابر با تعداد دانشمندان پراستناد جمهوری اسلامی ایران است. از این تعداد، تعداد ۶ پژوهشگر در رشته مهندسی، یک پژوهشگر در رشته ژنتیک و بیولوژی مولکولی، یک پژوهشگر پراستناد در رشته فیزیک، دو پژوهشگر پراستناد در رشته علوم اجتماعی وجود دارد.

سرپرست ISC ادامه داد: تعداد دانشمندان پراستناد مالزی نیز تنها سه نفر است. این افراد در رشته های مهندسی، ریاضی و علوم اجتماعی پژوهش می کنند.

مهراد درباره تنها تفاوتی که جمهوری اسلامی ایران با دو کشور اسلامی یاد شده یعنی ترکیه و مالزی دارد، افزود: این دو کشور در رشته علوم اجتماعی دارای دانشمندان پراستناد هستند و این نکته ای است که دانشگاه های کشور باید بدان توجه کنند. وی درخصوص کشور عربستان گفت: از عربستان سعودی ۲۰۷ پژوهشگر پراستناد معرفی شده است. البته از مجموع ۲۰۷ پژوهشگر پراستناد تنها ۱۷ نفر عربستانی هستند و بقیه ملیت غیر عربستانی دارند. عربستان با این روش، بین المللی سازی دانشگاه های خود را آغاز کرده است و اتفاقا بر همین اساس در سال های اخیر توانسته است در رتبه های بین المللی نیز موفقیت های خوبی را بدست آورد.

رئیس مرکز منطقه ای گفت: اردن به عنوان یک کشور اسلامی و منطقه ای تنها چهار دانشمند پراستناد دارد که سه نفر با دانشگاه های برکلی و انستیتو پلی تکنیک ویرجینیا در آمریکا مقالات پراستناد خود را به رشته تحریر در آورده اند. نفر چهارم نیز به عنوان دانشمند پراستناد با دانشگاه ملک عبدالعزیز در عربستان سعودی همکاری دارد.

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی بیان کرد : هندوستان ۱۲ دانشمند پراستناد دارد. هندوستان مانند جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور نوظهور علمی شناخته شده است با این حال، تفاوت این کشور با جمهوری اسلامی ایران در بررسی تعداد دانشمندان پراستناد در آن است که از مجموع ۱۲ دانشمند پراستناد هندی دو نفر در آمریکا اقامت دارد، نفر دیگر مشترکا با یکی از دانشگاه های آمریکایی همکاری داشته، نفر چهارم نیز مقاله خود را بطور مشترک با یکی از دانشگاه های مکزیک تالیف کرده و نفر پنجم هم مقاله خود را مشترکا با عربستان سعودی تالیف کرده است.

وی افزود: در حالیکه ۱۰ دانشمند پراستناد ایران مقالات خود را با همکاری خود و سایر دانشمندان ایرانی و توسط دانشگاه های کشور تالیف و منتشر کرده اند. مهراد به این نکته اشاره کرد و گفت: استناد نماد کیفیت است و بدین ترتیب اکنون به راحتی می توانیم از انتشارات علمی کشور به عنوان آثار علمی ماندگار و با کیفیت نام ببریم.

مهراد در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه ها گفت: در شرایطی که رهبری معظم انقلاب بر تداوم جدی، پرشتاب و همه جانبه نهضت علمی تاکید دارند، شایسته است افتخاری را که دانشمندان ایرانی آفریده اند ارج نهاده و آرزو کنیم مسیری که اکنون گشوده شده است این مسیر را با فعالیت های علمی اثربخش تر همچنان هموار و تاثیرگذار نگه داریم.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , اختراعات و ایده ها , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 936
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 15 تير 1393
.

 

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های زیبا و جذاب از طبیعت

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

http://www.axdar.com/wp-content/uploads/2012/12/kabol-2.jpg

تصویر زیبا از یک تالار عروسی در شهر کابل پایتخت افغانستان

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

Images of Nature

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس زیبا از شهر تهران پایتخت ایران که توسط وبلاگ نویسان ایرانی قاطی زیباترین عکس های سال 2013 شده است.

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

تصاویر زیبا و دل انگیز از طبیعت

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013

عکس های طبیعی زیبا و شگفت انگیز 2013



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 993
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 13 تير 1393
.

عجیب ترین جاذبه های طبیعی جهان

۱- پاموکل (ترکیه)

 

 

به زبان ترکی این نام یعنی: قلعه پنبه ای و به آسانی می توان فهمید که چرا چنین نامی به آن اطلاق شده است. همچنین این شگفتی طبیعی قسمتی از سایت شهر  هایراپولیس    Hierapolis (در سوریه) است و در طی قرنها این دو به دلیل نزدیکی یکی شده اند. در واقع برخی از مقبره های قدیمی در قبرستان شهر بخشی از منظره را تشکیل میدهد. این سایت دارای سنگهای تراورتن و چشمه های آب گرم است. سنگهای تراورتن ظاهری متحدالمرکز دارند و با رنگ سفید حریرگونه جلوه ای روحانی خلق کرده اند. چشمه های آب گرم  در دهانه ها دارای رسوبات کربنات کلسیم هستند که موجب تشکیل سازه های خارق العاده با ظاهری ارگانیک شده اند.

 

 

۲-  برج یخی کوه اربس (قطب جنوب)

 

 

کوه اربس یکی از فعالترین آتشفشانهای زمین است. این کوه تقریبا ۴ کیلومتر بالاتر از سطح زمین است، و بخاطر دریاچه گدازه های مذاب واقع در دهانه آتشفشانی در قله ، میان مجموعه های آتشفشانی مشهور است. بخار داغ آتشفشانی که از ترکها و شکافهای صخره های آتشفشانی بیرون می آید سیستم پیچیده ای از قارهای یخی در اطراف کوه خلق کرده است که یکی از عجیب ترین جاذبه های طبیعی جهان به شمار می رود.

 

۳- آبفشان فلای (نوادا، ایالات متحده)

 

عکس طبیعت عجیب

 

منظره این آبفشان طوری به نظر می رسد که گویی از یک سیاره دیگر یا یک فیلم علمی تخیلی به زمین آورده شده است. آبفشان فلای یکی از پدیده های نادر است که در یک زمین شخصی واقع شده است.  در سال ۱۹۱۶ مالکین زمین در جستجوی آب برای حاصلخیز کردن این زمین بیابانی بودند. آنها آب را یافتند و  آن چشمه تا دهه ها جوشان بود. با این وجود مته ای که داخل ستون حفاری بود به ذخیره ای از آب برخورد که منجر به تشکیل چنین آبفشانی شد.

 

۴- صخره های کاشا کاتووه تنت (نیومکزیکو، ایالات متحده)

 

جاذبه های طبیعی

 

کاشا کاتووه تنت در نیومکزیکو از عجایب طبیعی دیگر جهان است، جایی است که در آن صخره های قلمی فرسایش یافته ای وجود دارند که از گدازه های آتشفشانی طی ۶میلیون سال تشکیل شده اند. درحالیکه صخره های تشکیل شده از نظر شکل مشابهند ، به لحاظ ارتفاع متفاوت هستند. اختلاف ارتفاع بین چند فوت تا ۹۰ فوت وجود دارد.

 

۵- دانکسیا لندفرم (چین)

 

این پدیده بی نظیر زمین شناسی که معروف به دانکسیا لندفرم است از برخی مناطق در چین قابل رویت است، مانند ژانگی در استان جانسو. دانکسیا که یعنی ” ابر سرخ ” بخشی از زمین است که از سنگهای ماسه ای قرمز رنگ تشکیل شده که در طی زمان به کوهها و صخره هایی عجیب تبدیل شده اند.

 

۶- چشمه سحرآمیز- پارک ملی چاپادا دیامانتینا (برزیل)

 

 

 

۷- سالرد  اویونی (بولیوی)

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 882
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 13 تير 1393
.

. گودال آبی بزرگ، بلیز


2. نعل اسبی(Horseshoe Bend)، رودخانه کولورادو، آریزونا

3. شاخ طلایی(Golden Horn)، جزیره براک، کرواسی

4. کوههای اولورو، اولورو، استرالیا

5. آلزوند(Alesund)، نروژ

6. جزیره شگفت انگیز و دیدنی وولکانیک، آن گوشیما، ژاپن

7. دره 10 قله، دریاچه موراین، آلبرتا، کانادا خیلی زیبا و دیدنی

8. تونل عشق، تونل قطار قدیمی در کِلِوِن، اوکراین، دیدنی ترین و عکس عاشقانه تونل قطار

9. ریو دو ژانیرو، برزیل،زیبای زیبا و شگفت انگیز

10. پل دیدنی معلق کاپیلانو، ونکوور، کانادا
طبیعت زیبا+http://afghanistan-girl.blogsky.com/1392/01/12/post-63/Pictures-of-beautiful-flowers

11. سخره شگفت انگیز  پریچرس، نروژ

12. معبد بودا، جزیره لانتائو، هنگ کنگ

13. آبشار های دیدنی ایگوئازو، مرز آرژانتین و برزیل

14. مانارولا، ایتالیا

15. کوه دماوند، تهران، ایران

16. شرق ایسلند، دره های فوق العاده زیباو دیدنی
طبیعت

17. کوه گِید، سنت لوسیا

18. مزارع اسطوخودوس، پرووِنس، فرانسه

19. اسکافتافل(Skaftafell)، غار یخی، ایسلند

20. مزارع برنج، اونان، چین

21. مجمع الجزایر مالدیو،دیدنی و زیبا از زیباترین و شگفت انگیزترین منظره های طبیعی جهان 


22. دریاچه پلتوایس، کرواسی،

23. دماغه زاکینتوس، یونان از منظره های زیبا و شگفت انگیز روی زمین

24. شهر نیویورک، ایالات متحده آمریکا

25. شهر ونکوور، کانادا

26. رودخانه آمازون، برزیل

27. آبشار انجل، ونزوئلا، دیدنی ترین آبشار جهان
http://photo-top.blogfa.com/category/1+زیباترین عکس های طبیعت

28. تالاب آبی، ایسلند

29. شهر بارسلون، اسپانیا از از شگفت انگیزترین دیدنی های جهان

30. محوطه ماچو پیچو، پرو

31. معبد بودا، کوه های هیمالیا، مغولستان از زیباترین منظره های جهان
عکس طبیعت+http://photo-top.blogfa.com/category/1

32. تونل زیبا و دیدنی ویستریا، کیتاکیوشو، ژاپن

33. کوه گهواره در استان غزنی افغانستان از مناظر زیبا و شگفت انگیز طبیعی
عکس منظره ای زیبای کوه گهواره افغانستان

34. جشن فانوس ها، چیانگ مای، تایلند


35. آبشار واقعا زیبای سِلجالانفاس، ایسلند

 

36. پارک آدیرونداک، نیویورک، ایالات متحده

37. کوکن هوف، هلند

 

38. اهرام سه گانه، قاهره، مصر، این بناها هنوز از حیرت آور ترین و شگفت انگیزترین ساخته های بشر به حساب می آید


 

39. دیوار بزرگ، مرز چین و مغولستان که یکی از شگفت انگیزترین بناهای تاریخی جهان است

 

40. جنگلهای آمازون، برزیل

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1010
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 13 تير 1393
.

خانه هایی در دل طبیعت زیبا ( تصاویر آرامش بخش )

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1005
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 13 تير 1393
.
عکس های جذاب از کشتزارها  و مناظر دل انگیز کشور چین

روزگارنو: به جز آن دیوار معروف، ما معمولا چیز زیبایی از چین به خاطر نداریم؛ هر چه از این کشور به آستانه نگاه ما رسیده نا-زیبا و دوست-نداشتنی بوده است و می شود نام همه اشان را یک-جا گذاشت: بنجل!


چین اما فقط این جنس های بنجل نیست و مردمان سخت-کوش اش در سرزمینی زیبا زندگی می کنند.

عکاس چینی آماتوری به نام ژانگ نینگ دور سه ایالت از وطنش گشته و از هر جای ایالت های یوننان، GUANGXI، و گوئیژو که دلش را برده عکس گرفته و این هم شده حاصلش:



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 899
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 13 تير 1393
.

طبیعت زیبای دامنه آلپ در سوییس

دامنه آلپ

 تصویری جالب از طبیعت دل انگیز مزارع چای در مالزی

مزارع چای در مالزی

 کلم های مرجانی زیبا در اعمال آب های اندونزی

کلم های مرجانی

نمادی از شگفتی های طبیعت در ایسلند

 http://photo-top.blogfa.com/category/1شگفتی های طبیعت

 چرای گوسفندان در زمینی سبز در آلمان

چرای گوسفندان

عکس جالب از طبیعت زیبای استان هرات در غرب افغانستان هم مرز با ایران

زیباترین عکس های طبیعت

تصویر زیبای دیگر از طبیعت شرق افغانستان هم مرز با پاکستان

 http://tzaf.mihanblog.com/طبیعت زیبا

--------

چند عکس دیدنی از طبیعت واقعا زيبا و سحر انگیز سوئیس











http://photo-top.blogfa.com/tag/%d8%b9%da%a9%d8%b3
تصاویر طبیعت زیبای کشور سوئیس
http://photo-top.blogfa.com/category/1زیباترین عکس های طبیعت



طبیعت کشور سوئیس







طبیعت زیبا







طبیعت قشنگ


دیدنی ترین منظره های کشور زیبای سوئیس - پایان
 
 

زیبایی های طبیعت

 
Pictures of beautiful landscapes
 
http://photo-top.blogfa.com/post/155 داونلود تصاویر باکیفیت از طبیعت
عکس های جالب از طبیعت ناب وبکر
 
http://photo-top.blogfa.com/post/149

مناظر دل انگیز طبیعت طبیعت زیبای گلها

بهترین عکس های طبیعت
زیباترین باغ طبیعی جهان
 
 
منظره زیبای دشت گلها
 تصویر دل انگیز از طبیعت مزرعه
 
دیدنی ترین منظره از طبیعت جنگل (فوق العاده است!)
 
دشت شقایق



عکس منظره تماشایی از طبیعت مزرعه آفتابگردان

زیباترین تصویر از برگ های پاییزی









تصاویری زیبا از دل طبیعت







طبیعت ناب | نفس کشیدن تو این هوا چقدر لذت دارد!!






Images of Nature
عکس های باکیفیت از طبیعت





Images of Nature






 
تصاویر زیبای طبیعت
 


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1074
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 13 تير 1393
.

در عمقِ یکی از عجایب طبیعی آفریقای جنوبی

 
شاید دره گرند کنیون یکی از معروف‌ترین دره‌های جهان باشد؛ ولی دره‌ای که در ادامه این مطلب به حضورتان معرفی می‌کنیم یکی از زیباترین و سرسبزترین دره‌های جهان به شمار می‌رود. دره‌ای که زیبایی بکر و چشم نوازش آن را به مقصد گردشگری بی‌نظیری مبدل نموده است.
 
زومیت: شاید دره گرند کنیون یکی از معروف‌ترین دره‌های جهان باشد؛ ولی دره‌ای که در ادامه این مطلب به حضورتان معرفی می‌کنیم یکی از زیباترین و سرسبزترین دره‌های جهان به شمار می‌رود. دره‌ای که زیبایی بکر و چشم نوازش آن را به مقصد گردشگری بی‌نظیری مبدل نموده است.

دره رودخانه بلاید(Blyde River)، پومه‌لانگا(Mpumalanga) ، آفریقای جنوبی

واژه بلاید در زبان هلندی به معنای شادی و سرور است. این دره یکی از زیباترین دره‌های جهان بوده که به امتداد 25 کیلومتر و در شمال دراکنسبرگ (Drakensberg) یا "کوهستان اژدها " گسترده شده است. در حقیقت این دره با عمق تقریبی 750 متر، یکی از بزرگ‌ترین دره‌های سبز روی زمین است؛ جایی که انبوه درختان سرسبز صخره‌های سرخ ماسه سنگی را در بر گرفته‌اند.

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید

در کنار این جنگل‌های انبوه، این دره همچنین مأمن گونه‌های مختلف جانوری است که از آن جمله می‌توان به کرگدن، بزکوهی و نخستی‌های مختلف اشاره کرد. همچنین آبشارها و نقاط دیدنی بی‌شماری در این نقطه قابل مشاهده هستند. گردشگران می‌توانند با پیاده‌روی در مسیرهای خاص و یا حتی سواری با اسب، از نزدیک به گشت و گذار در این دره بپردازند. به علاوه فعالیت‌های جانبی متنوع دیگری همچون بالون سواری، قایق سواری، ماهیگیری، دوچرخه سواری و سفرهای اکتشافی با قایق روی سد بلاید نیز در این ناحیه صورت می‌گیرند.

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید

سومین دره بزرگ جهان و یکی از بزرگ‌ترین عجایب طبیعی زیبا و مسحور کننده آفریقای جنوبی، در تمام طول سال پذیرای گردشگران است؛ هر چند فصل تابستان این ناحیه مرطوب بوده و شاید چندان دلچسب نباشد.

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید

با یکی از عجایت طبیعی آفریقای جنوبی آشنا شوید


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 12 تير 1393
.

«جزیره مار» +عکس

 
کشنده‌ترین مار جهان در جزیره‌ای واقع در 32 کیلومتری آن سوی سواحل سائو پائولوی برزیل سکنی گزیده و زهر آن می‌تواند گوشت انسان را ذوب کند.
 
ایسنا: کشنده‌ترین مار جهان در جزیره‌ای واقع در 32 کیلومتری آن سوی سواحل سائو پائولوی برزیل سکنی گزیده و زهر آن می‌تواند گوشت انسان را ذوب کند.

 این جزیره که «جزیره مار» لقب گرفته، دارای مساحت اندکی بوده و تنها نقطه جهان است که مار Bothrops insularis ملقب به «خائن سرنیزه‌ای طلایی» در آن زندگی می‌کند. این مار، سمی‌ترین مار جهان است.

جزیره Ilha de Queimada به اندازه‌ای خطرناک است که دولت برزیل ورود به آن را ممنوع اعلام کرده است.
 
جزیره برزیلی مورد بحث خالی از سکنه بوده و فقط تعداد معدودی از دانشمندان برای مطالعه مارها سالانه اجازه ورود به آن را کسب می‌کنند.
 
این مار پنج برابر قوی تر از مارهای دیگر است و زهر آن می‌تواند گوشت انسان را ذوب کند.

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس

«جزیره مار» +عکس
 
 

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1116
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 12 تير 1393
.

پپسی‌کولا نام شرکتی آمریکایی است که در سال 1898 توسط داروساز جوانی به نام کیلب برادهم اهل نیوبرن در ایالت کارولینای شمالی در کشور آمریکا بنیانگذاری شد.

 
 
به گزارش نامه نیوز به نقل از جام نیوز: پپسی‌کولا نام شرکتی آمریکایی است که در سال 1898 توسط داروساز جوانی به نام کیلب برادهم اهل نیوبرن در ایالت کارولینای شمالی در کشور آمریکا بنیانگذاری شد. این شرکت در زمینه تولید انواع نوشیدنی‌های غیر الکلی فعالیت داشت که پپسی معروف‌ترین آن‌هاست. این شرکت در سال ۱۹۶۵ با شرکت فریتو‌لی ادغام شد و شرکت پپسی‌کو بوجود آمد.

تصاویر زیر مربوط به تولیدات و تبلیغات پپسی کولا در سال 1956 در تهران می باشد.

یادش بخیر پپسی کولا... +عکس

یادش بخیر پپسی کولا... +عکس

یادش بخیر پپسی کولا... +عکس

یادش بخیر پپسی کولا... +عکس

یادش بخیر پپسی کولا... +عکس
 


:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , مشاهیر , سرگرمی , عکس , ,
:: بازدید از این مطلب : 1346
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 29 خرداد 1393
.
کشف تخم پرنده‌ای از ماقبل تاریخ
 
محققان می‌گویند این کشف نشان می‌دهد این پرندگان خزنده در اندازه‌های 25 سانتی متری تا 12 متر طول داشته‌اند.
 
عرش نیوز:نخستین "تخم مرغ پتروزاروزها" که از دوران ماقبل تاریخ به جا مانده بود در چین کشف شد.
 
محققان می‌گویند این کشف نشان می‌دهد این پرندگان خزنده در اندازه‌های 25 سانتی متری تا 12 متر طول داشته‌اند.
 
ژیالوین مسئول تیم بررسی این تخم مرغ گفت: این بسیار هیجان انگیز است که ما توانسته‌ایم چنین تخم پرنده‌ای را حفظ کرده و هم اکنون مطالعه‌اش کنیم.
 
وی افزود دیرینه شناسان به جهت بررسی پتروزارها دچار مشکل بودند و عملاً اطلاعات کمی از فسیل آنها موجود بود اما تخم این پرنده تمام ابهامات را کنار زده و راه را جهت شناخت هر چه بهتر این پرنده‌ی ما قبل تاریخ هموار نموده است.
 
محققان می‌گویند حضور لانه‌های مختلف این پرنده در اطراف کوهستان‌های بکر چین نشان می‌دهد این پرنده زندگی اجتماعی داشته و محل اسکان آنها دسته جمعی بوده است.
 
پژوهشگران با نازک کردن بخش‌هایی از غشاء تخم این پرنده قصد دارند تا بدون صدمه زدن به آن کار بر روی نحوی شکل گیری و همچنین بزرگ شدن جوجه پتروزارها را مورد بررسی قرار دهند.


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , زمین شناسی , اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1028
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : سه شنبه 27 خرداد 1393
.



:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 712
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 27 ارديبهشت 1393
.

کشف بزرگترین دایناسور جهان +عکس

 
دانشمندان می‌گویند فسیل بزرگترین موجودی که تاکنون روی کره زمین زندگی کرده را در آرژانتین پیدا کرده‌اند. طول این دایناسور ۴۰ متر و ارتفاع او ۲۰ متر بوده است.
 
ایسنا: دانشمندان می‌گویند فسیل بزرگترین موجودی که تاکنون روی کره زمین زندگی کرده را در آرژانتین پیدا کرده‌اند. طول این دایناسور ۴۰ متر و ارتفاع او ۲۰ متر بوده است.

 فرارو در ادامه نوشت:‌ این دایناسور عظیم‌الجثه که وزن او حدود ۷۷ تن (برابر مجموع وزن ۱۴ فیل آفریقایی) تخمین زده می‌شود، گیاه‌خوار بوده و احتمالا در آخرین دوره حیات دایناسورها بروی کره زمین می‌زیسته است.

دانشمندان می گویند این فسیل متعلق به یکی از گونه‌های تایتاناسورهاست که در دوره کرتاسه زندگی می‌کردند. دوره کرتاسه پس از دوره‌های تریاس و ژوراسیک، سومین دوره میان زیستی است که حدود ۶۵ میلیون سال پیش بوده است. دوره کرتاسه ۷۰ میلیون سال به طول انجامیده است.

این فسیل که فقط استخوان ساق پای او به اندازه قد یک انسان است، ابتدا مورد توجه یک کارگر مزرعه در منطقه فلیچا قرار گرفت. جایی که حدود ۲۵۰ کیلومتری غرب پاتاگونیا واقع شده است.

دانشمندان بر اساس سن لایه‌های زمین و صخره‌هایی که فسیل‌ها در میان آنها قرار گرفته بودند تخمین می‌زنند دایناسورهای غول‌پیکر گیاه‌خوار حدود ۹۵ تا ۱۰۰ میلیون سال پیش در جنگل های پاتاگونیا می‌زیسته‌اند.

هنوز نامی برای این گونه جدید دایناسور انتخاب نشده است. دایناسوری که قد او برابر یک ساختمان هفت طبقه (۲۰ متر) بوده است.

بزرگترین فسیلی که پیش از این یافت شده بود نام آرژانتیناسور به خود گرفته بود و ۷ تن سبک‌تر از این فسیل جدید بود.

با وجود این، دکتر پل برِت، دایناسورشناس موزه طبیعی لندن می‌گوید برای اطمینان کامل باید بیشتر روی بقایای کشف شده تحقیق کرد. او پیدا کردن ۱۵۰ استخوان متعلق به این گونه جدید دایناسور را کمک بزرگی به تحقیقات در این باره می کند چرا که محققان وزن و اندازه رکورددار قبلی یعنی آرژانتیناسور را تنها بر اساس چند استخوانی که پیدا کرده بودند، تخمین زدند.

"خیلی جالب توجه است که ما یک ساروپودا (زیرگونه تایتاناسور) دیگر پیدا کرده‌ایم اما برای این که بتوانیم دقیق بگوییم که این گونه از دایناسورها تا چه می توانستند بزرگ شوند، نیاز به یافتن نمونه‌های دیگری از این گونه است."

کشف بزرگترین دایناسور جهان

کشف بزرگترین دایناسور جهان


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1147
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 27 ارديبهشت 1393
.
عجیب‌ترین فضاپیمای جهان مخصوص سفر به مریخ + عکس
 
دانشمندان متفاوت‌ترین فضاپیمای دنیا را برای سفر به سیاره‌ی مریخ طراحی نموده‌اند.
مرجع : yjc.ir
 
عجیب‌ترین فضاپیمای جهان مخصوص سفر به مریخ + عکس
 
عرش نیوز:
"سازمان فضایی ناسا" درحال آماده کردن کپسول فضایی مخصوص ارسال انسان به سیاره‌ی مریخ است.


گفتنی است، این کپسول فضایی که "orion" نام دارد درماه سپتامبر 2014 برای اولین بار در زمینه‌ی پرتاب به فضا موردآزمایش قرار خواهد گرفت.


بررسی‌ها نشان می‌دهند، این کپسول فضایی بار دوم درسال 2017 به کره‌ی ماه پرتاب و بازگشت آن آنالیز خواهد شد.


کارشناسان ادعا می‌کنند این کپسول فضایی قدرتمند ترین موشک ساخته شده تا به اکنون است.
براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده فضا نوردان درسال 2021 با استفاده از این کپسول فضایی به سفر خواهندرفت.


این کپسول فضایی درماموریت اصلی خود فضا نوردان داوطلب را به سیاره‌ی مریخ خواهد برد.
در ساخت این کپسول از جدیدترین فناوری‌های ارتباطی و همینطور مخابراتی و صنعتی استفاده شده است.


دراین کپسول فضای فشار گرانشی کمتری به فضانوردان هنگام پرتاب و فرود در مقصد وارد خواهد آمد.

این کپسول دارای 4 موتور همانند موتور "شاتل‌های فضایی" و ظرفیت حمل 4 مسافر و سوخت هیدروژن مایع و اکسیژن مایع می‌باشد.

کارشناسان امیدوار هستند موفقیت این کپسول فضایی در آزمایشها جبران هزینه‌ی سنگین ساخت آن را نماید.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 873
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
.

مغز چگونه تمرکز می‌کند؟

دانشمندان نواحی از مغز را شناسایی کرده‌اند که با توجهات فضایی و شی‌ءمحور سر و کار دارند.
آفتاب: تشخیص‌دادن یک شخص در میان جمعیت مسؤولیت پیچیده‌ای است و مغز باید خاطره صورتی را که شخص به دنبال آن می‌گردد، بازیابی کند و در حالی که جمعیت را اسکن می‌کند، توجه ویژه‌ای برای یافتن مولفه‌ای مطابق با آن بیابد.
 
مطالعه جدید دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه ام‌آی‌تی نشان می‌دهد چگونه مغز به این نوع از توجه متمرکز روی چهره‌ها یا دیگر اشیا دست می‌یابد. به گفته آن‌ها، بخشی از مغز موسوم به ناحیه (inferior frontal junction (IFJ نواحی پردازش بصری را که برای شناخت گروه خاصی از اشیا تنظیم می‌شود، کنترل می‌کند.
 
دانشمندان درباره این نوع توجه موسوم به «توجه شی‌ءمحور» (توجه بر آنچه که در مکانی خاص رخ می‌دهد) بسیار کمتر از توجه فضایی می‌دانند؛ با این حال، یافته‌های جدید نشان می‌دهد این دو نوع توجه دارای ساز و کارهای مرتبط با نواحی مغزی مشابهی هستند.
 
در هر دو حالت‌، قشر پریفرونتال (مرکز کنترل بسیاری از کارکردهای شناختی) مسؤول توجه مغز و کنترل بخش‌های مرتبط قشر بصری است که ورودی حسی را دریافت می‌کند. برای توجه فضایی، این موضوع شامل نواحی قشر بصری است که ناحیه خاصی را در درون حوزه بصری ترسیم می‌کنند.
 
به گزارش ایسنا، در تحقیق جدید، محققان دریافتند IFJ با ناحیه مغزی که صورت‌ها را پردازش می‌کند و fusiform face area نام دارد و همچنین ناحیه‌ای موسوم به ناحیه پاراهیپوکامپی مکان (PPA) که اطلاعات را تفسیر می‌کند، هماهنگ می‌شود.


:: موضوعات مرتبط: فیزیک , اخبار , اختراعات و ایده ها , جهان شناسی , روانشناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1116
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 29 فروردين 1393
.

دوشنبه 16 مرداد 1391 / (6 آگوست)

 

ورود فضاپيماي کنجکاوي به مريخ. آزمايشگاه علمي مريخ (MSL) يا همان کنجکاوي، در سياره سرخ فرود آمده و ماموريت خود را آغاز خواهد نمود. اين آزمايشگاه که بطور رسمي با نام Curiosityخوانده مي شود، يکي از گشت هاي خودگردان شبيه گشتهاي Spiritو Opportunityمي باشد که اخيراً از مريخ بازديد کرده اند. اين فضاپيما ابزارآلات و تجهيزات بيشتري نسبت به خويشاوندان قبلي اش حمل نموده و از آنها بزرگتر است. دوربين هاي رنگي Curiosityبا کيفيت عالي از سطح مريخ عکسبرداري خواهند کرد در حاليکه گروهي از ابزارآلات از خاک و هوا نمونه برداري ميکنند و در جستجوي ترکيبات آلي هستند.

 

 

 

شنبه 21 مرداد و يکشنبه 22 مرداد 1391 / (11 و 12 آگوست)

 

بارش شهابي برساووشي. اين شهاب باران يکي از بهترين بارش هاي شهابي براي رصد است که در نقطه اوج آن تا حدود 60 شهاب در ساعت قابل رويت مي باشد.اوج بارش شهابي معمولاً در روزهاي 11 و 12 آگوست رخ خواهد داد اما با اين حال شما ممکن است  قادر به ديدن برخي از اين شهاب ها در فاصله روزهاي 23 جولاي تا 22 اگوست باشيد. نقطه تشعشع براي اين بارش شهابي در صورت فلکي Perseusخواهد بود. مکاني دور از چراغهاي شهر پيدا کنيد و بعد از نيمه شب به سمت شمال شرقي نگاه کنيد.

 

 

 

جمعه 27 مرداد 1391 / (17 آگوست)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 20:24 دقيقه به وقت ايران (UTC 15:54) رخ مي دهد.

 

 

 

جمعه 3 شهريور 1391 / (24 آگوست)

 

سياره نپتون درمقابله. سياره آبي در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده نپتون مي باشد. اگرچه با توجه به فاصله بسيار زياد سياره نپتون، حتي در تلسکوپ هاي بسيار قوي هم مانند يک نقطه ريز آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.

 

 

 

جمعه 10 شهريور 1391 / (31 آگوست) 

 

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 20:28 به وقت ايران ((UTC 13:58رخ مي دهد. از آنجاييکه اين دومين قرص کامل  ماه در همين ماه مي باشد، بنام ماه آبي شناخته مي شود. اين رويداد تقويمي نادر تنها يکبار در هر چند سال اتفاق مي افتد.

 

 

 

يکشنبه 26 شهريور 1391 / (16 سپتامبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 6:41 به وقت ايران (UTC 02: 11) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

شنبه 1 مهر 1391 / (22 سپتامبر)

 

اعتدال شب و روز سپتامبر. اعتدال شب و روز سپتامبردر ساعت 18:19 به وقت ايران (14:49  (UTCرخ خواهد داد. خورشيد مستقيماً روي خط استوا خواهد درخشيد و در سراسر دنيا روز و شب تقريباً يکسان خواهد بود. اين همچنين اولين روز پاييزي (اعتدالين پاييزي) در نيمکره شمالي و اولين روز بهاري (اعتدالين بهاري) در نيمکره جنوبي مي باشد.

 

 

 

شنبه 8 مهر 1391 / (29 سپتامبر)

 

اورانوس در مقابله. اين سياره سبز-آبي در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده سياره اورانوس مي باشد. اورانوس در کل  به خاطر فاصله زيادش حتي توسط قويترين تلسکوپها هم درست همانند يک نقطه ريزسبز-آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.

 

 

 

يکشنبه 9 مهر 1391 / (30 سپتامبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 6:49 به وقت ايران (UTC 03:19) رخ مي دهد.

 

 

 

دوشنبه 24 مهر 1391 / (15 اکتبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 15:32 به وقت ايران (  UTC 02: 12) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

شنبه 29 مهر 1391 / (20 اکتبر)

 

روز نجوم (بخش دوم). روز نجوم رويداد سالانه اي است که هدف آن فراهم آوردن بستري براي ايجاد روابط متقابل بين مردم عادي، گروه ها، متخصصان و علاقه مندان به علم نجوم مي باشد. در اين روز مراکز و کلوپهاي نجومي مختلف و ساير سازمانهاي دور دنيا وقايع خاصي را برنامه ريزي خواهند کرد. شما مي توانيد از وقايع ويژه محلي از طريق تماس با مراکز نجومي و رصدخانه هاي واقع در محل زندگي خود باخبر شويد.

 

 

 

 

 

شنبه 29 مهر و يکشنبه 30 مهر 1391/ (20 و 21 اکتبر)

 

بارش شهابي جباريها. بارش ميانگيني است که در نقطه اوج آن تا حدود 20 شهاب در هر ساعت نيز مي رسد. اين بارش معمولاً در روز  21 ام اکتبر به اوج خود مي رسد اما بسيار بي نطم مي باشد. صبح روزهاي 20 تا 24 اکتبر زمان خوبي براي رصد اين بارش هاي شهابي مي باشد اگرچه ممکن است در فاصله زماني 17 تا 25 اکتبر نيز قادر به ديدن شهاب ها به صورت پراکنده باشيد.

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 8 آبان 1391/ (29 اکتبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 23:19 به وقت ايران (UTC 19:49) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

سه شنبه 23 آبان 1391 / (13 نوامبر)

 

خورشيدگرفتگي کامل. مسير کلي تنها در شمالي ترين قسمت استراليا و جنوبي ترين قسمت اقيانوس آرام قابل مشاهده مي باشد. يک گرفتگي جزئي نيز در اکثر نقاط شرق استراليا و نيوزيلند قابل رويت خواهد بود. 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 24 آبان 1391 / (14 نوامبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 1:38 به وقت ايران ( (UTC 22:08رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

شنبه 27 آبان و يکشنبه 28 آبان 1391 / (17 و 18 نوامبر)

 

بارش شهابي اسدي. اين يکي از بهترين شهاب بارانها مي باشد که در نقطه اوج آن، به طور ميانگين تا 40 شهاب در ساعت قابل رصد است. خود بارش شهابي اسدي نيز داراي يک چرخه 33 ساله بوده، که در آن بارش به اوج مي رسد و در هر ساعت صدها شهاب قابل رويت است. آخرين بار اين اتفاق در سال 2001 رخ داد.  بارش معمولاً در روزهاي 17 و 18 نوامبر به اوج خود مي رسد اما شايد شما از 13 تا 20 نوامبر نيز بتوانيد برخي از شهاب ها را مشاهده کنيد. در اين روزها هلال ماه زود غروب مي کند و آسماني تاريک و شرايط عالي براي مشاهده بارش شهابي فراهم است.

 

 

 

سه شنبه 7 آذر 1391 / (27 نوامبر)

 

 مقارنه سياره زهره و زحل. اين دو سياره درخشان در آسمان صبحگاهي روز سه شنبه، با اختلاف يک درجه از يکديگر قرار خواهند داشت. جهت مشاهده اين رويداد در هنگام طلوع آفتاب به سمت مشرق نگاه کنيد.

 

 

 

چهارشنبه 8 آذر 1391 / (28 نوامبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 18:16 به وقت ايران (UTC 14:46) رخ مي دهد.

 

 

 

چهارشنبه 8 آذر 1391 / (28 نوامبر)

 

خسوف يا ماه گرفتگي نيمسايه. اين گرفتگي در سراسر اروپا، شرق آفريقا، آسيا، اقيانوس آرام و آمريکاي شمالي قابل رويت خواهد بود.

 

 

 

دوشنبه 13 آذر 1391 / (3 دسامبر)

 

مشتري در مقابله. سياره غول پيکر مشتري در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده مشتري و عکسبرداري از آن و قمرهايش مي باشد.

 

 

 

 

 

پنجشنبه 23 آذر 1391 / (13 دسامبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 12:12 به وقت ايران ( UTC 08:42)  رخ مي دهد.

 

 

 

پنجشنبه 23 آذر - جمعه 24 آذر 1391 / (13 و 14 دسامبر)

 

شهاب باران جوزائيها. اين بارش شهابي، براساس نظر بسياري افراد، بهترين شهاب باران در آسمان در نظر گرفته مي شود. جوزائيها به خاطر توليد بيش از 60 شهاب رنگارنگ در هر يک ساعت در نقطه اوجشان معروف هستند . نقطه اوج بارش معمولاً در روزهاي 13 و14 دسامبر رخ خواهد داد، با اين وجود  برخي از اين شهاب ها از 6 تا 19 دسامبر قابل رويت خواهند بود. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکي جوزا خواهد بود. امسال، با توجه به وضعيت 'ماه نو' در 23 آذر، آسماني تيره و تاريک خواهيم داشت که نمايش بسيار ديدني و تماشايي از شهاب باران را تضمين مي کند. بهترين ديد معمولاً از سمت شرق بعد از نيمه شب در يک مکان تاريک مي باشد.

 

 

 

جمعه 1 دي 1391 / (21 دسامبر)

 

تحول دسامبر. تحول دسامبر در ساعت 14:42 به وقت ايران ((UTC 11:12رخ مي دهد. قطب جنوبي زمين به سمت خورشيد کج شده و به جنوبي ترين نقطه خود در آسمان مي رسد. در اين وضعيت مستقيماً روي راس الجدي در 23:44 درجه عرض جغرافيائي جنوبي خواهد بود. ايناولين روز از فصل زمستان (انقلاب زمستاني) در نيمکره شمالي و اولين روز تابستان (انقلاب تابستاني) در نيمکره جنوبي است.

 

 

 

 

 

جمعه 8 دي 1391 / (28 دسامبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و در درخشان ترين وضعيت خود براي مشاهده از روي زمين قرار مي گيرد. اين وضعيت در ساعت 13:51 به وقت ايران (UTC 10:21) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 


 

تقویم و رویدادهای نجومی سال 2013

 


 

 

 

 

 

پنجشنبه 14 دي و جمعه 15 دي 1391 / (3 و 4 ژانويه)

 

بارش شهابي ربعي. شهاب باران ربعي از جمله بارشهاي شهابي است که که در نقطه اوج تا بيش از40 شهاب در ساعت مي رسد. بارش معمولاً در روزهاي 3 و 4 ژانويه به اوج خود مي رسد اما برخي از شهاب ها از1 تا 5 ژانويه  مي توانند مشاهده شوند. بهترين ديد معمولاً بعد از نيمه شب در يک مکان تاريک خواهد بود. تشعشع شهاب ها را در صورت فلکي گاوران ((Bootesتماشا کنيد.

 

 

 

 

 

جمعه 22 دي 1391 / (11 ژانويه)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 23:14 به وقت ايران ( (UTC 19:44رخ مي دهد. 

 

 

 

يکشنبه 8 بهمن 1391 / (27 ژانويه)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 8:08 به وقت ايران (UTC 04:38) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 22 بهمن 1391 / (10 فوريه)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 10:50 به وقت ايران ( (UTC 07:20رخ مي دهد. 

 

 

 

 

 

دوشنبه 7 اسفند 1391 / (25 فوريه)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 23:56 به وقت ايران (UTC 20:26) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 21 اسفند 1391 / (11 مارس)

 

 ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 23:21 به وقت ايران ((UTC 19:51رخ مي دهد. 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 30 اسفند 1391 / (20 مارس)

 

اعتدال شب و روز ماه مارس. اعتدال شب و روز مارس ساعت 14:32 به وقت ايران (11:02 ( UTCرخ خواهد داد. خورشيد مستقيماً روي خط استوا خواهد درخشيد و در سراسر دنيا روز و شب تقريباً يکسان خواهد بود. اين همچنين اولين روز بهاري (اعتدالين بهاري) در نيمکره شمالي و اولين روز پاييزي (اعتدالين پاييزي) در نيمکره جنوبي مي باشد.

 

 

 

 

 

چهارشنبه 7 فروردين 1392 / (27 مارس)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 13:57 به وقت ايران (UTC 9:27) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

چهارشنبه 21 فروردين 1392 / (10 آوريل)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 14:05 به وقت ايران ( (UTC 09:35رخ مي دهد.  

 

 

 

 

 

شنبه 31 فروردين 1392 / (20 آوريل)

 

 روز نجوم (بخش اول ). روز نجوم رويداد سالانه اي است که قصد دارد زمينه اي براي روابط متقابل بين مردم عادي، گروه ها، متخصصان و مشتاقان مختلف نجوم فراهم آورد. اصطلاح روز نجوم به ارمغان آوردن نجوم براي مردم بوده و در اين روز انجمن هاي نجومي و ساير سازمانهاي دور دنيا وقايع خاصي را برنامه ريزي خواهند کرد. شما مي توانيد از وقايع ويژه محلي بوسيله تماس گرفتن با رصدخانه يا انجمن نجوم محلي تان باخبر شويد.همچنين مي توانيد با چک کردن وبسايت نجوم ايران  در مورد روز نجوم اطلاعات بيشتري کسب کنيد.

 

 

 

يکشنبه 1 ارديبهشت و دوشنبه 2 ارديبهشت 1392 / (21 و 22 آوريل)

 

بارش شهابي شلياقي. بارش ميانگيني است که حدود 20 شهاب در ساعت در نقطه اوجش توليد مي کند. اين شهاب ها مي توانند غبار هاي روشن دنباله داري را ايجاد نموده که به مدت چند ثانيه بطول انجامد. اين بارش معمولاً در روزهاي 21 و 22 آوريل به اوج خود مي رسد، با اين وجود برخي از شهاب ها مي توانند از 16 تا 25 آوريل قابل مشاهده باشند. ماه تثليث مي تواند امسال مشکل ساز باشد و اکثر شهاب هاي کم نور را در تشعشع خود پنهان نمايد. اين واقعه قبل از طلوع آفتاب به وقوع مي پيوندد. نقطه تشعشع شهاب ها را در صورت فلکي بربط بعد از نيمه شب تماشا کنيد.

 

 

 

پنجشنبه 5 ارديبهشت 1392 / (25 آوريل)

 

خسوف يا ماه گرفتگي جزئي. اين گرفتگي در سراسر آفريقا، اروپا، آسيا و استراليا قابل رويت خواهد بود.

 

 

 

 

 

جمعه 6 ارديبهشت 1392 / (26 آوريل)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 00:27 به وقت ايران (UTC 19:57) رخ مي دهد.

 

 

 

يکشنبه 8 ارديبهشت 1392 / (28 آوريل)

 

زحل در مقابله. سياره حلقوي زحل (کيوان) در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده کيوان و عکسبرداري از اين سياره و قمرهايش مي باشد.

 

 

 

يکشنبه 15 ارديبهشت و دوشنبه 16 ارديبهشت 1392 / (5 و 6 مي)

 

بارش شهابي دلويها. بارش سبکي است که معمولاً حدود 10 شهاب در ساعت در نقطه اوج آن قابل مشاهده است. اوج بارش معمولاً در روزهاي 5 و6 ماه مي رخ خواهد داد، با اين وجود در صبحگاه 4 تا 7 مي نيز شهاب هايي قابل رويت است. هلال ماه در آسمان خواهد بود اما با اين حال نبايد باعث بروز مشکلات زيادي شود.  نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکي  برج دلو خواهد بود. بهترين ديد معمولاً به سمت شرق، بعد از نيمه شب و دور از چراغهاي شهر مي باشد.

 

 

 

جمعه 20 ارديبهشت 1392 / (10 مي)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 4:58 به وقت ايران ( (UTC 00:28رخ مي دهد. 

 

 

 

جمعه 20 ارديبهشت 1392 / (10 مي)

 

کسوف يا خورشيد گرفتگي حلقوي. مسير حلقوي از غرب استراليا شروع شده و از مرکز اقيانوس آرام به سمت شرق حرکت مي کند.

 

 

 

شنبه 4 خرداد 1392 / (25 مي )

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 8:55 به وقت ايران (UTC 04:25) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

 

شنبه 4 خرداد 1392 / (25 مي)

 

خسوف يا ماه گرفتگي نيمسايه. اين گرفتگي در سراسر آمريکاي شمالي و جنوبي ، غرب اروپا و شرق آفريقا قابل رويت خواهد بود.

 

 

 

سه شنبه 7 خرداد 1392 / (28 مي)

 

مقارنه سياره ونوس و مشتري. اين دو سياره روشن با زاويه يک درجه از يکديگر در آسمان غروب قابل مشاهده خواهند بود. همچنين سياره عطارد هم در آن نزديکي قابل رويت خواهد بود. جهت مشاهده به سمت مغرب بهنگام غروب آفتاب نگاه کنيد.

 

 

 

شنبه 18 خرداد 1392 / (8 ژوئن)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 20:26 به وقت ايران ( (UTC 15:56رخ مي دهد. 

 

 

 

جمعه 31 خرداد / (21 ژوئن)

 

تحول ژوئن. تحول ژوئن در ساعت 9:34 به وقت ايران ((UTC 05:04رخ مي دهد. قطب شمالي زمين به سمت خورشيد کج شده و به شمالي ترين نقطه خود در آسمان خواهد رسيد، در اين حالت مستقيماً روي راس السرطان در 23:44 درجه عرض جغرافيائي شمالي خواهد بود. اين اولين روز تابستان ( انقلاب تابستاني) در نيمکره شمالي و اولين روز زمستان ( انقلاب زمستاني) در نيمکره جنوبي مي باشد.

 

 

 

يکشنبه 2 تير 1392 / (23 ژوئن)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 16:02 به وقت ايران (UTC 11:32) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

دوشنبه 17 تير 1392 / (8 جولاي)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 11:44 به وقت ايران ( (UTC 07:14رخ مي دهد. 

 

 

 

 

 

دوشنبه 31 تير 1392 / (22 جولاي)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 22:45 به وقت ايران (UTC 18:15) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

يکشنبه 6 مرداد و دوشنبه 7 مرداد 1392 / (28 و 29 جولاي)

 

بارش شهابي دلتا-دلوي جنوبي. در نقطه اوج اين شهاب باران، تا حدود 20 شهاب در هر ساعت قابل رويت است. اوج بارش معمولاً در روزهاي 28 و 29 جولاي رخ خواهد داد اما شايد شما قادر به ديدن برخي از اين شهاب ها در روزهاي 18 جولاي تا 18 آگوست نيز باشيد. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکيبرساووشخواهد بود.

 

 

 

سه شنبه 15 مرداد 1392 / (6 آگوست)

 

 ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 2:21 به وقت ايران ( UTC 21:51) رخ مي دهد. 

 

 

 

دوشنبه 21 مرداد - سه شنبه 22 مرداد 1392 / (12 و 13 آگوست)

 

بارش شهابي برساووشي. اين شهاب باران را مي توان يکي از بهترين بارش هاي شهابي براي تماشا دانست که در نقطه اوج آن تا حدود 60 شهاب در ساعت قابل رويت مي باشد. اوج بارش شهابي معمولاً در روزهاي 13و 14 آگوست رخ خواهد داد اما با اين حال شما ممکن است  قادر به ديدن برخي از اين شهاب ها در فاصله روزهاي 23 جولاي تا 22 اگوست باشيد. مکاني دور از چراغهاي شهر پيدا کنيد و بعد از نيمه شب به سمت شمال شرقي نگاه کنيد.

 

 

 

 

 

چهارشنبه 30 مرداد 1392 / (21 آگوست)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 6:15 به وقت ايران (UTC 01:45) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

سه شنبه 5 شهريور 1392 / (27 آگوست)

 

نپتون درمقابله. سياره آبي رنگ نپتون در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده سياره نپتون مي باشد. البته با توجه به فاصله بسيار زياد سياره نپتون، حتي در تلسکوپ هاي بسيار قوي هم مانند يک نقطه ريز آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.

 

 

 

پنجشنبه 14 شهريور 1392 / (5 سپتامبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 16:06 به وقت ايران ( UTC 11:36) رخ مي دهد. 

 

 

 

پنجشنبه 28 شهريور 1392 / (19 سپتامبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته و در درخشان ترين حالت خود قرار خواهد داشت. اين وضعيت در ساعت 15:43 به وقت ايران (UTC 11:13) رخ مي دهد.

 

 

 

دوشنبه ا مهر1392 / (22 سپتامبر)

 

اعتدال شب و روز ماه سپتامبر. اعتدال شب و روز سپتامبر ساعت 14:00 به وقت ايران ( UTC 20:44) رخ خواهد داد. خورشيد مستقيماً روي خط استوا خواهد درخشيد و در سراسر دنيا روز و شب تقريباً يکسان خواهد بود. اين همچنين اولين روز پاييزي (اعتدالين پاييزي) در نيمکره شمالي و اولين روز بهاري (اعتدالين بهاري) در نيمکره جنوبي مي باشد.

 

 

 

پنجشنبه 11 مهر 1392 / (3 اکتبر)

 

اورانوس در مقابله. سياره سبزآبي در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده سياره اورانوس مي باشد. اورانوس در کل  به خاطر فاصله زيادش حتي توسط  تلسکوپهاي قويتر هم مانند يک نقطه ريز سبز-آبي رنگ به نظر خواهد رسيد. 

 

 

 

 

 

شنبه 13 مهر 1392 / (5 اکتبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 4:04 به وقت ايران ( UTC 00:34) رخ مي دهد. 

 

 

 

 

 

شنبه 20 مهر 1392 / (12 اکتبر)

 

روز نجوم (بخش دوم). روز نجوم رويداد سالانه اي است که هدف آن فراهم آوردن بستري براي ايجاد روابط متقابل بين مردم عادي، گروه ها، متخصصان و علاقه مندان به علم نجوم مي باشد. اصطلاح روز نجوم به ارمغان آوردن علم نجوم براي مردم عادي بوده و در اين روز انجمن هاي نجومي و ساير سازمانهاي دور دنيا وقايع خاصي را برنامه ريزي خواهند کرد. شما مي توانيد از وقايع ويژه محلي از طريق تماس با مراکز نجومي و رصدخانه هاي واقع در محل زندگي خود باخبر شويد. همچنين مي تواند اطلاعات بيشتر در مورد اين روز را در سايت نجوم ايران بيابيد.

 

 

 

 

 

جمعه 26 مهر 1392 / (18 اکتبر)

 

 خسوف يا ماه گرفتگي. اين گرفتگي در سراسر دنيا بجز استراليا و دورترين نقطه شرق سيبري قابل رويت خواهد بود.

 

 

 

 

 

شنبه 27 مهر 1392 (19 اکتبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 3:08 به وقت ايران (UTC 23:38) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

دوشنبه 29 مهر و سه شنبه 30 مهر 1392 / (21 و 22 اکتبر)

 

 

 

 

بارش شهابي جباريها. بارش ميانگيني است که در نقطه اوج آن تا حدود 20 شهاب در ساعت قابل رويت مي باشد. اين بارش معمولاً در روز  21 ام اکتبر به اوج خود مي رسد اما بسيار بي نظم مي باشد. صبح روزهاي 20 تا 24 اکتبر زمان خوبي براي رصد اين بارش شهابي مي باشد اگرچه ممکن است در فاصله زماني 17 تا 25 اکتبر نيز قادر به ديدن شهاب ها به صورت پراکنده باشيد. امسال ماه تثليث مشکلاتي را براي مشاهده به وجود خواهد آورد و نور آن اغلب شهاب ها (به جز درخشنده ترين شهاب ها) را پنهان خواهد نمود.  بهترين ديد به سمت شرق و بعد از نيمه شب مي باشد. پس مطمئن باشيد که يک مکان تاريک و به دور از چراغهاي شهر پيدا مي کنيد.

 

 

 

 

 

يکشنبه 12 آبان 1392 / (3 نوامبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 16:20 به وقت ايران ( (UTC 12:50رخ مي دهد. 

 

 

 

يکشنبه 12 آبان 1392 / (3 نوامبر)

 

کسوف يا خورشيد گرفتگي پيوندي. مسير گرفتگي از اقيانوس آرام دور از ساحل شرقي ايالات متحده شروع شده و از آتلانتيک و مرکز آفريقا به سمت شرق حرکت ميکند.

 

 

 

 

 

يکشنبه 26 آبان 1392 / (17 نوامبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 18:46 به وقت ايران (UTC 15:16) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

يکشنبه 26 آبان و دوشنبه 27 آبان 1392 / (17 و 18 نوامبر)

 

بارش شهابي اسدي. اين يکي از بهترين شهاب بارانها مي باشد که در نقطه اوج آن، به طور ميانگين تا 40 شهاب در ساعت قابل رصد است. خود بارش شهابي اسدي نيز داراي يک چرخه 33 ساله بوده، که در آن بارش به اوج مي رسد و در هر ساعت صدها شهاب قابل رويت است. آخرين بار اين اتفاق در سال 2001 روي داد.  بارش معمولاً در روزهاي 17 و 18 نوامبر به اوج خود مي رسد اما شايد شما از 13 تا 20 نوامبر نيز بتوانيد برخي از شهاب ها را مشاهده کنيد. امسال ماه کامل مانع از رخداد نمايشي خوب خواهد شد اما با اين حال هنوز هم وجود بيش از 40 شهاب در ساعت مي تواند بسيار ديدني باشد. بعد از نيمه شب  به  صورت فلکي برج اسد نگاه کنيد.

 

 

 

 

 

سه شنبه 12 آذر 1392 / (3 دسامبر)

 

ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 3:52 به وقت ايران ( (UTC 00:28رخ مي دهد. 

 

 

 

جمعه 22 آذر و يکشنبه 24 آذر 1392 / (13 و 15 دسامبر)

 

شهاب باران جوزائيها. اين بارش توسط خيلي ها بهترين شهاب باران در آسمان در نظر گرفته مي شود. جوزائيها به خاطر توليد بيش از 60 شهاب رنگارنگ در هر يک ساعت در نقطه اوجشان معروف هستند . نقطه اوج بارش معمولاً در روزهاي 13 و 14 دسامبر رخ خواهد داد، با اين وجود  برخي از اين شهاب ها از 6 تا 19 دسامبر قابل رويت خواهند بود. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکي جوزا خواهد بود.امسال ماه تثليث ميتواند مشکل ساز باشد و برخي از شهاب هاي کم نور را پنهان کند اما ديدن بيش از 60 شهاب در هر ساعت نيز مي تواند يک نمايش عالي باشد. بهترين ديد معمولاً به سمت شرق، بعد از نيمه شب و در يک مکان تاريک است.

 

 

 

سه شنبه 26 آذر 1392 / (17 دسامبر)

 

قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 12:58 به وقت ايران (UTC 09:28) رخ مي دهد.

 

 

 

 

 

شنبه 30 آذر 1392 / (21 دسامبر)

 

تحول دسامبر. تحول دسامبر در ساعت 20:41 به وقت ايران (UTC 17:11) رخ مي دهد. قطب جنوبي زمين به سمت خورشيد متمايل شده و  به جنوبي ترين نقطه خود در آسمان خواهد رسيد، در اين حالت مستقيماً روي راس الجدي در 23:44 درجه عرض جغرافيائي جنوبي خواهد بود. اين اولين روز زمستان (نقطه انقلاب زمستاني) در نيمکره شمالي و اولين روز تابستان ( نقطه انقلاب تابستاني) در نيمکره جنوبي مي باشد.



:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 989
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 10 بهمن 1392
.
دوست داشتنی ترین اتفاق سال /عکس
يکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۲۰
مرجع : خبرگزاری مهر
همکلاسی های «ماهان» پسر مریوانی مبتلا به سرطان، با الگو گرفتن از معلم شان سرهای خود را تراشیدند تا ماهان احساس تنهایی نکند.
به گزارش افکارنیوز، «ماهان» دیگر تنها نیست. حالا همه کلاس، دوباره شبیه او شده اند. شبیه روزهایی که سرطان، هنوز موهای سرماهان را از او نگرفته بود.

حدود ۲۰ روز پیش بود که انتشار یک عکس از فداکاری یک معلم مریوانی، سروصدای خبری زیادی به پا کرد. «محمدعلی محمدیان» معلم کلاس دوم دبستان شیخ شلتوت شهر مریوان برای همدردی با «ماهان رحیمی» دانش ‌آموز سرطانی خود موهایش را تراشید. موهای ماهان به علت عوارض ناشی از مصرف دارو و شیمی درمانی ریخته بود.

این معلم دلسوز که هدفش از این کار را روحیه دادن به ماهان و ابراز همدردی با او عنوان کرده بود، گفته بود: «خوشحالم از اینکه با این حرکت هرچند کوچک توانسته‌ام روحیه دانش‌آموزم را تقویت کنم.این کار را برای فعال شدن ماهان در کلاس درس و جلوگیری از گوشه‌گیری او انجام داده ام.»


حالا اما ماهان ۸ ساله، غیر از معلمش که برای همراهی با او، موهای سرش را از ته تراشیده، دوستان همکلاسی اش را هم کنار خودش دارد. دوستانی که آنها هم همه موهای سرشان را تراشیده اند تا کلاس معروف ماهان و معلمش در مریوان، یک بار دیگر خبرساز شود.



این عکس، قطعا یکی از دوست داشتنی ترین عکس های سال خواهد بود. عکسی که همه بچه ها شبیه هم اند. حالا ماهان دیگر تنها نیست و غیر از معلم فداکارش، یک کلاس پر از همکلاسی های دوست داشتنی هم دارد.

کلاسی که همه بچه هایش در درس «انسان بودن و فداکاری» آقا معلم، نمره ۲۰ گرفته اند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 709
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 6 بهمن 1392
.

بزرگترین و زیباترین مجسمه های جهان +تصاویر

این مجسمه که در شهر کیف (Kiev) پایتخت کشور اوکراین قرار دارد و از روی سمبلی مربوط به جنگ جهانی…

این مجسمه که در شهر کیف (Kiev) پایتخت کشور اوکراین قرار دارد و از روی سمبلی مربوط به جنگ جهانی دوم مدل سازی شده که هدف آن بسیج و تحریک مردم شوروی بوده در زمان جنگ بوده است.
 

این مجسمه که در شهر کیف (Kiev) پایتخت کشور اوکراین قرار دارد و از روی سمبلی مربوط به جنگ جهانی دوم مدل سازی شده که هدف آن بسیج و تحریک مردم شوروی بوده در زمان جنگ بوده است.

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان

بزرگترین مجسمه های جهان


ساخت این مجسمه که از جنس تیتانیوم است در ۱۹۸۱ به پایان رسید و در ارتفاع ۶۲ متری و برفراز ساختمان موزه این شهر(موزه جنگ بزرگ میهن پرستانه) قرار گرفته است. طول این مجسمه ۱۰۲ متر و وزن آن ۵۶۰ تن است. طول شمشیر مجسمه ۱۶ متر و وزن آن ۹تن بوده و روی سپر مجسمه آرم اتحاد جماهیر شوروی نقش بسته است.


امپراتور یان و امپراتور هوانگ

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان

ساخت مجسمه این دو امپراتور در طول دوره‌ای ۲۰ ساله و بر فراز یک کوهستان صورت گرفت و این پروژه در سال ۲۰۰۷ به پایان رسید. ارتفاع این اثر ۱۰۶ متر بوده و دو تن از امپراطوران قدیمی چین، یان دی و هوانگ دی را به نمایش میگذارد.


این اثر که به نوعی قله راشمور چین محسوب می‌شود (قله راشمور یادبود ملی آمریکا در جنوب داکوتا است که تصویری از صورت‌های جرج واشینگتن، توماس جفرسون، تئودور روزولت و آبراهام لینکلن رؤسای جمهور سابق آمریکا بر فراز آن نقش بسته است) در نزدیکی رودخانه زرد و در نزدیکی ژنگژو پایتخت ایالت هنان (Henan) قرار دارد.

مجسمه گوآن یین

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان

این مجسمه که ۱۰۸ متر ارتفاع دارد در آسیای شرقی بیشتر به نام گوانین شناخته شده و در ساحل جنوبی جزایر هاینان (متعلق به چین) قرار گرفته است. این اثر دارای سه صورت می‌باشد که یکی به سمت داخل جزیره و دو صورت دیگر به سمت دریای جنوب چین قرار گرفته‌اند. ساخت آن ۶ سال به طول انجامیده و در سال ۲۰۰۵ به پایان رسید.


کریستو – ری

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان


این مجسمه با الهام از مجسمه عیسی نجات بخش شهر ریودوژانیرو (برزیل) ساخته شده است. ساخت آن ده سال به طول انجامید. این مجسمه در همان ابعاد مجسمه شهر ریو یعنی ۲۸ متر ساخته شده است اما چون روی ساختمانی شبیه به یک دروازه که خود ۸۲ متر ارتفاع دارد واقع شده در نتیجه ارتفاع نهایی‌اش بالغ بر ۱۱۰ متر می‌باشد.


در پایه این مجسمه عرشه ای قرار گرفته که شما می‌توانید از فراز آن چشم انداز کاملی از شهر لیسبون (پایتخت پرتغال) را مشاهده کنید.


یوشیکو دایبوتسو

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان

مجسمه یوشیکو دایبوتسو در شهر یوشیکو در کشور ژاپن قرار دارد. این مجسمه که ساخت آن در ۱۹۹۵ به پایان رسید، سومین مجسمه بزرگ جهان می‌باشد. ارتفاع آن ۱۲۰ متر می‌باشد و شامل پایه‌ای به ارتفاع ۱۰ متر است و گل نیلوفری که زیر پای مجسمه قرار گرفته نیز ۱۰ متر ارتفاع دارد.


بازدیدکننده‌ها می‌توانند از طریق آسانسور به سکویی بروند که امکانی مناسب جهت مشاهده چشم انداز اطراف را در اختیارشان قرار می‌دهد. این مجسمه برنزی که طرحی از بودا را به نمایش گذاشته به نام یوشیکو آرکادیا هم شناخته می‌شود.


لای‌کیون ست‌کیار

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان

لای‌کیون ست‌کیار(Laykyun Setkyar) با ۱۳۰ متر ارتفاع دومین مجسمه بلند جهان به حساب آمده که شامل یک تخت ۱۳٫۵ متری هم می‌شود که مجسمه بر فراز آن ایستاده است.


این مجسمه برفراز تپه پوکانگ در نزدیکی شهر مونیوا در مرکز کشور میانمار قرار گرفته است. در پایین پاهای این مجسمه، مجسمه دیگری از بودا روی زمین به حالت خوابیده قرار دارد که بزرگ‌ترین مجسمه نوع خود در جهان می‌باشد. این مجسمه در سال ۲۰۰۸ به پایان رسید ولی بودای خوابیده در ۱۹۹۱ ساخته شده است.


بهار معبد بودا

مجسمه های جهان،بزرگترین مجسمه های جهان،امپراتور هوانگ،مجسمه گوآن یین،کریستو،مناطق تاریخی جهان

این مجسمه عنوان بلندترین مجسمه جهان را از آن خود کرده و در میان باغی ۲۷ هزار متری قرار گرفته است. ارتفاع کلی این اثر ۱۵۰ متر است که شامل اریکه نیلوفری ۲۰ متری و یک ساختمان با ارتفاع ۲۵ متر می‌باشد.


تصمیم ساخت این مجسمه مدت‌ها قبل از آن‌که طالبان مجسمه بودای واقع در شهر بامیان افغانستان را تخریب کنند، گرفته شده بود.ساخت این ابرمجسمه در سال ۲۰۰۸ به پایان رسید. این مجسمه در استان هنان (کشور چین)قرار دارد.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1026
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 25 آذر 1392
.
انسان در موجهه با اقیانوس دستخوش دو نوع احساس متفاوت می‌گردد. یا شدیدا دلبسته آن شده و لب به تحسینش می‌گشاید و یا با احساسی از ترس سکوت پیشه می‌کند. شاید این مسئله چندان هم غیرقابل پیش بینی نباشد چرا که پدیده‌های غیر قابل باوری در این پهنه آبی رخ می‌دهند که به نظر می‌‌رسد ریشه در اموری مرموز، خارق‌العاده و عجیب دارند.
مرجع : zoomit.ir
 
ده پدیده عجیب اقیانوسی + تصاویر
 
عرش نیوز:

به عنوان نمونه می‌توان به گل‌های یخ زده‌ای اشاره کرد که روی سطح دریا مشاهده می‌شوند. یا شاید باید به شکوفه‌های شب‌تاب اشاره کرد که گاهی در خطوط ساحلی دیده می‌شوند، جایی که روشن‌تر از ستارگانی است که برفرازش می‌درخشند. به عبارت دیگر برخی از این پدیده‌ها منشا ترس و هراس بشر بوده‌اند مثل گرداب‌های شدیدی که تا ده برابر نیرومندتر از حالت عادی خود هستند. البته اگر به بطن ماجرا توجه کنیم در پس هر کدام از آن‌ها منطق و دلیلی نهفته است. حال اگر مایلید با دیگر پدیده‌هایی که در این پهنه آبی رخ می‌دهند آشنا شوید در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

جزر و مد سرخ رنگ

01 red-tide-ocean-phenomena

پدیده عجیب و شگفت انگیز جریان جزرو مدی سرخ به نام شکوفه جلبکی نیز شناخته می‌شود. این اتفاق بویژه زمانی رخ می‌دهد که جلبک‌های موجود در رودخانه‌ها، دریا و یا آب‌های سرد دیگر به سمت خطوط ساحلی یورش برده و باعث می‌شوند رنگ آب به دلیل تجمع آن‌ها از بین رفته و تغییر کند. این اتفاق مخصوصا در آب‌های ساحلی رخ می‌دهد. اگر چه بیشتر آن را به نام جریان جزر و مدی سرخ می‌شناسند ولی دارای تنوع رنگ بوده و به رنگ‌هایی همچون نارنجی، قهوه‌ای و حتی سبز هم دیده شده است. این نوع جلبک‌ها به نام فیتوپلانتون(Phytoplanton) شناخته می‌شوند که دارای رنگ‌دانه‌های فتوسنتزی می‌باشند.

گرداب غول آسا

02 maelstrom-whirlpool-ocean-phenomena

این گرداب که با اثری از ادگار آلن پو (داستان کوتاه فرورفته در گرداب اثر این نویسنده آمریکایی که در 1841 به چاپ رسید) به شهرت رسید در دنیای واقعیات هم رخ می‌دهد. این پدیده بسیار بزرگ و قدرتمند بوده و ناشی از حرکات چرخشی و پیچشی حجم قابل توجهی از آب می‌باشد. این حادثه دو مرتبه در روز در غربی‌ترین ناحیه دریای نوروژ در سواحل شمال غرب این کشور رخ می‌دهد. ارتفاع آب درون گرداب تقریبا ده متر پایین‌تر از سطح آب دریا در حالت عادی می‌باشد. این گرداب بسیار نیرومند بوده و قدرتی ده برابر جریان‌های معمولی اقیانوسی دارد. هر سه ماه یک‌بار مسیر حرکت آب این گرداب تغییر کرده و برعکس می‌شود.

گل‌های یخی (آب شور یخزده)

03 frost-flowers-ocean-phenomena

با نگاهی فرا واقعی و برداشتی مستقیما برگرفته از یکی از صحنه‌های رمانتیک آثار دیزنی لقب گل‌های یخی به این پدیده عجیب اطلاق شد. این گل‌ها در اصل اشکالی از کریستال‌های یخی هستند که روی سطح دریاها و لایه‌های نازک یخ مشاهده شده و در مرز بین هوا و آب دریا به وجود می‌آیند. این پدیده اغلب زمانی رخ می‌دهد که هوا در مقایسه با سطح دریا سردتر باشد. این نقص کوچک رخ داده باعث ایجاد جریانی دومینو مانند شده و این گل‌های یخی یک به یک شروع به پدیدارشدن روی سطح آب می‌کنند. بر اساس تحقیقاتی مشخص شده که تعداد قابل توجهی باکتری در این اشکال یخزده زندگی می‌کنند. گفته می‌شود که اگر روزی با این گل‌ها روبرو شدید بدانید که وارد قلمرویی جادویی شده‌اید.

دریای شیطان

04

دریای شیطان ناحیه است که در اقیانوس آرام و تقریبا در 100 کیلومتری جنوب شهر توکیو و کشور ژاپن قرار گرفته است. اما چه چیز باعث شگفتی ساز بودن این منطقه شده است؟ جدا از این‌که نشانه‌ای از این ناحیه روی هیچ نقشه‌ای نیست مجموعه اتفاقاتی که در این ناحیه رخ می‌دهد سبب شده که این نام عجیب به آن داده شود. از جمله این رویدادها می‌توان به این موارد اشاره کرد. هیچ موجود زنده دریایی در این ناحیه زندگی نمی‌کند. طوفان‌های متعددی دائما در این ناحیه روی می‌دهند که یک‌باره شروع شده و خیلی ناگهانی خاتمه می‌پذیرند. علاوه بر این 9 کشتی ماهی‌گیری که در اطراف این ناحیه در حرکت بودند به طرزی مرموز ناپدید شدند. در کنار این‌ها بستر اقیانوس در این قسمت دائما در حال حرکت و تغیر شکل است به طوری که جزایر آتش‌فشانی یک‌باره ظاهر شده و خیلی سریع نیز ناپدید می‌شوند گویی که هیچ‌گاه وجود خارجی نداشتند.

ساحل کاپوچینو

05 cappuccino-foam-ocean-phenomena

دیگر پدیده عجیبی که در اقیانوس رخ می‌دهد به نام ساحل کاپوچینو شناخته می‌شود. این نام در اصل به قشر ضخیم و کف گونه‌ای اشاره دارد که در ساحل مشاهده می‌گردد. اما این کف چگونه به وجود می‌آید؟ علاوه بر نمک موجود در اقیانوس مواد زیادی نیز در زیر آن در حال زوال و پوسیدگی بوده و همچنین بقایای جلبک‌ها نیز در حال فساد و تجزیه در آن می‌باشند. هنگامی که دریا متلاطم است این مواد در حال فساد با شدت و سرعت بالایی حرکت کرده جابجا می‌شوند و در این حالت با نمک موجود در دریا واکنش داده و ترکیباتی صابون مانند ایجاد می‌کنند که در نتیجه آن این کف تولید می‌شود. اگرچه گفته می‌شود این کف بر سلامت انسان کوچک‌ترین تاثیر نامطلوبی ندارد ولی باز بهتر است در مواجهه با مواد در حال زوال و جلبک‌هایی که در نزدیکی خطوط ساحلی در حال تجزیه می‌باشند جانب احتیاط را نگاه داشت.

دوایر تماشایی در کف اقیانوس

06 underwater-crop-circle-ocean-phenomena

این هم دیگر پدیده مرموزی است که در کف اقیانوس دیده می‌شود. اما البته دلیل به وجود آمدن آن اصلا غیرعادی نبوده بلکه بسیار هم جالب توجه است. باور می‌کنید که این الگوی پیچیده توسط یک ماهی نر از نوع بادکنکی به وجود آمده است؟ بله در واقع این دایره عجیب نتیجه تلاش‌های ماهی نر برای جذب جنس ماده می‌باشد. این ماهی با کمک باله‌های شکمی و دم خود و ضربه زدن روی کف اقیانوس این دایره را ایجاد کرده و حتی با جمع آوری تکه‌های شکسته صدف‌ها آن را تزئین و کامل می‌کند. قطر این دایره بیش از 6 فوت می‌باشد. معمولا ماهی ماده در قسمت مرکزی همین دایره از نوزادان خود مراقبت می‌کند.

ملاقات دریای شمال و دریای بالتیک

07 baltic-north-seas-meet-ocean-phenomena

این پدیده که بسیار نادر و عجیب می‌باشد عموما زمانی رخ می‌دهد که دریاها به یکدیگر پیوسته یا به هم نزدیک می‌شوند. تنها در شهر کوچکی در منطقه اسکاگن در شمالی‌ترین نقطه کشور دانمارک است که می‌توان این پدیده را از نزدیک مشاهده کرد. زمانی که از نزدیک شاهد این به هم پیوستن باشید دهان‌تان از تعجب باز می‌ماند. اما حقیقتا چرا این اتفاق روی‌ می‌دهد؟ ظاهرا این دو جریان مختلف به دلیل اختلاف چگالی و غلظتی که دارند قابل امتزاج و ترکیب با یکدیگر نمی‌باشند.

استخرهای آب نمک

08 brine-pools-ocean-phenomena

آیا امکان دارد دریاچه‌ای در زیر اقیانوس شکل گیرد؟ بله و این رویداد حقیقتا پدیده‌ای قابل توجه می‌باشد. این پدیده که همچنین با عناوینی همچون دریاچه زیرآبی یا حوضچه‌های نمکی نیز شناخته می‌شود اغلب در نقاطی روی می‌دهد که سطح شوری آب و غلظت نمک آن بسیار بالاست. به دلیل این غلظت بالا چگالی این آب معمولا در مقایسه با آب دریا بالاتر بوده و به دلیل سنگینی حاصل از این وضع این دو لایه گوناگون قابل ترکیب با یکدیگر نمی‌باشند. این امر سبب ایجاد لایه‌های گوناگون در آب شده که از هم جدا بوده و مرزی مشخص دارند و حتی جریان‌های خاص خود را دارا می‌باشند.

شکوفه‌های شب تاب

09 bioluminescent-bloom-ocean-phenomena

دیگر پدیده عجیب و در عین حال مسحور کننده‌ای که در اقیانوس رخ می‌دهد و معمولا به ندرت دیده می‌شود ایجاد شکوفه‌های درخشان و شب‌تاب است. این جریان اغلب زمانی رخ می‌دهد که حجم قابل توجهی از پلانکتون‌ها توسط موجی واحد شسته شده و به ساحل برده می‌شوند. این گونه از پلانکتون‌ها به دلیل وجود رنگ‌دانه‌های فتوسنتزی خاص به طور طبیعی می‌درخشند. این ارگانیسم‌ها معمولا زمانی که در معرض شرایط استرس‌زا قرار می‌گیرند از خود نور ساطع می‌کنند. جریان‌های سریع و یا تلاطم آب و برخورد با ساحل از مواردی است که باعث ساطع شدن نور از این پلانکتون‌ها می‌شود.

برینیکلز(Brinicles)

10 brinicles-ocean-phenomena

دیگر رخداد مرموز و عجیبی که بویژه در اقیانوس‌های منجمد شمالی و جنوبی دیده می‌شود به نام برینیکلز (استالاکتیت یخی) شناخته می‌شود. نام این پدیده از ترکیب دو کلمه Brine به معنی آب شور و Icicle به معنای قندیل به وجود آمده است. این پدیده نخستین بار توسط داگ اندرسن و هیو میلر به تصویر کشیده شد و در برنامه سیاره یخزده(Frozen Planet) شبکه جهانی بی‌بی‌سی در سال2011 به نمایش درآمد. اما واقعا چه چیز باعث ایجاد این پدیده می‌شود؟ معمولا زمانی که جریانی یخ زده از آبی بسیار شور که دارای چگالی به مراتب بالاتر از آب دریاست ایجاد می‌شود به دنبالش شاهد برینکلز خواهیم بود. به دلیل همین اختلاف غلظت، آب شور در قسمت تحتانی آب معمولی دریا قرار می‌گیرد. به دلیل سردی بی‌نهایت این جریان شور آب‌هایی که در اطراف آن قرار دارند منجمد می‌شوند. در نتیجه در اطراف آن غلافی یخی ایجاد شده که مثل لوله‌ای از یخ دیده می‌شود که به آن برینیکل گفته می‌شود. وقتی که این غلاف و جریان یخی در تماس با کف اقیانوس قرار می‌گیرد در مسیر حرکتش هر چیز زنده را از میان می‌برد.

 

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 922
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 25 آذر 1392
.

تماشای وضعیت آب و هوای سراسر جهان با یک کلیک

Weather Watcher Liveنام نرم افزاری قدرتمند برای مشاهده پیش بینی وضعیت آب و هوای نقاط مختلف  جهان میباشد. این نرم افرار جالب به وضعیت دما و رطوبت ، میزان بارندگی ها و … نیز اشاره مینماید . اطلاعات این نرم افزار از طریق اینترنت با اتصال به شبکه های هواشناسی اینترنتی و ایستگاه های هواشناسی در نقاط مختلف به روز  رسانی می شود. از دیگر ویژگی های جالب این نرم افزار نمایش وضعیت آب و هوا  در گوشه میز کار شما می باشد که می توانید اطلاعات نمایشی را نیز به دلخواه خود تنظیم کنید. این نرم افزار محصولی از شرکت Singer’s Creations می  باشد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 768
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 11 آذر 1392
.

همسریابی در چین!/ تصاویر

نمایشگاه‌های همسریابی شانگهای، جایی که مردان و زنان مجرد در آن به دنبالی زوجی برای خود می گردند این روزها بیش از گذشته شلوغ به نظر می رسد.
تراز: سی.ان.ان نوشت: نمایشگاه‌های همسریابی شانگهای، جایی که مردان و زنان مجرد در آن به دنبالی زوجی برای خود می گردند این روزها بیش از گذشته شلوغ به نظر می رسد.
پارک «خلق» در شانگهای یکی از مکان هایی است که به نمایشگاه همسریابی در این شهر تبدیل شده و آخر هر هفته والدین یا خود افراد جویای همسر به آن مراجعه می کنند تا زوج مناسب را شناسایی کنند.
تصویر آخر هفته در این پارک، افراد پیر و جوانی است که در محوطه نمایشگاه جایی که آگهی ها نصب شده است، قدم می زنند، مقابل یادداشت مشخصات افراد مایل به ازدواج می ایستند و اگر موردی ظرشان راجلب کرد آن را یادداشت می کنند.
در حالی که روابط غیر رسمی زوج های جوان در چین رو به افزایش است خانواده ها برای کاهش اثرات مخرب اینگونه روابط به این محل می آیند تا خود برای فرزندشان زوجی مناسب پیدا کنند.
 
در کنار این، معمولا خود افراد جویای زوج، آخر هفته ها با حضور در این محل ضمن آنکه خود را به عنوان یک جویای همسر معرفی می کنند با کسانی که ممکن است همسر آینده شان باشد آشنا می شوند.
 
گفته می شود به دلیل سیاست های جمعیتی حکومت چین بیشتر جوانانی که در دهه ۱۹۸۰ به دنیا آمده اند، خواهر یا برادر ندارند و به همین خاطر اینگونه مراکز راهی است که می تواند آنها را در ازدواج کردن و یافتن شخص مورد علاقه شان یاری دهد.
این مرکز از سال ۲۰۰۴ تشکیل شده است و با اینکه برطبق آمار دولتی چین، تعداد مردان ۳۴ میلیون نفر بیشتر از زنان است، مسئولین مرکز می گویند مشتریان زن سه برابر مردان هستند.
 
گفته می شود به دلیل محدودیت هایی مثل پرداخت حق ثبت نام ۵۰۰ دلاری برای زنان (مردان می توانند رایگان ثبت نام کنند) و همچنین محدودیت سنی برای زنان (زیر ۳۳ سال) بسیاری از زنان نمی توانند مرد مورد علاقه خود را پیدا کنند.
از سوی دیگر باوجودی که تعداد مردان نسبت به زنان در این کشور بیشتر است، مردان چینی تمایل دارند با درنظر گرفتن شرایط خاص سنی و تحصیلی با زنان ازدواج کنند و به همین خاطر برخی از دختران و زنان چینی به ویژه آنانی که مطلقه هستند مجرد باقی می مانند؛ این در حالی است که حضور مردان مسن در میان جویندگان زوج در این مراکز به چشم می آید.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 581
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 15 آبان 1392
.
 
زشت‌ترین شهر انگلستان+عکس
 
عرش نیوز ؛ انگلستان  یکی از کشورهایی است که هر چند سال یک بار نظرخواهی های خاصی در مورد  شهرهای خود قرار میدهد. در این نظر سنجی بدترین شهرهای انگلستان انتخاب می  شوند. این شهرها بدترین فضا و بدچهره ترین حالت را دارند.
این نظرسنجی در سال ۲۰۱۳ در یک وبسایت انجام شد و طی آن شهری به نام "همل همپستد" به عنوان بدترین و بدچهره ترین شهر انگلستان انتخاب شده است. در این نظر سنجی این شهر با اختلاف رای بالا به این عنوان رسیده است.
در این شهر کمترین امکانات رفاهی وجود دارد و شکل خانه های بسیار ساده و  شهر به طور کلی بی روح ساخته شده است. این شهر همیشه از بدترین نقاط  انگلستان شناخته می شده اما این بار به طور رسمی به این عنوان رسید.
افرادی که در این نظر سنجی شرکت کرده اند اعتقاد داشتند اگر کسی قصد نابود  کردن روزحیه یا زندگی خود را دارد باید به این شهر سفر کرده و در آن مستقر  شود. افراد بسیاری در انگلستان هستند که از این شهر ترسیده و آن را نحس می  دانند.



 


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 637
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 11 مهر 1392
.

معاون سازمان حفاظت از محیط زیست:

مدیریت نادرست دریاچه ارومیه را در بحران قرار داد

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: مدیریت نادرست مهم‌ترین دلیلی است که بحران دریاچه ارومیه را رقم زد.

خبرگزاری فارس: مدیریت نادرست دریاچه ارومیه را در بحران قرار داد
 

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، احمدعلی کیخاه عصر امروز در آئین مناظره تلویزیونی شبکه یک سیما که با محوریت خشک شدن دریاچه ارومیه برپا شد، اظهار داشت: مهم‌ترین مشکل در این زمینه مدیریت نادرست است.

وی افزود: این معضل علاوه بر دریاچه ارومیه، در زاینده‌رود، بختگان، شادگان و هامون نیز گریبانگیر شده است، بنابراین در تصمیم‌گیری‌ و اظهارنظرها بیشتر باید تامل کرد.

کیخاه از اینکه انگشت اتهام به سمت سازمان حفاظت از محیط زیست گرفته می‌شود انتقاد کرد و گفت: ریاست سازمان و سایر عوامل هشدارهای لازم را در این ارتباط منعکس کرده‌اند اما هیچ وقت به آنها جامه عمل پوشانده نمی‌شود.

وی تلاش برای شناسایی مقصر را رویکردی نادرست عنوان کرد و گفت: دریاچه ارومیه و امثال آن با این قبیل حرکت‌ها زنده نمی‌شود، بنابراین یافتن راهکار بهترین گزینه است.

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات جوی و سدسازی بی‌رویه از جمله دلایل تاثیرگذار در تشدید بحران بود.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 693
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 30 شهريور 1392
.

یک لاک‌پشت پیر زنده 500 ساله در یکی از استان‌های چین کشف شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از فارس، یک لاک‌پشت پیر زنده که بیش از 5 قرن زندگی کرده است در استان «هنان» در چین کشف شد.

اولین سوالی که مطرح می شود که این است که چگونه سن لاک‌پشت تشخیص داده می‌شود.

شما می‌توانید سن لاک‌پشت را از طریق حلقه‌های فلسش تشخیص دهید و این حلقه‌ها در سالهایی که لاک‌پشت جوان به بلوغ کامل نرسیده است رشد دارند و هنگامی که به بلوغ کامل برسند هیچ حلقه ‌دیگری افزوده نمی‌شود.

 



:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 30 شهريور 1392
.
زشت‌ترین موجود دنیا (عکس)
یک ماهی خپل تنبل زشت! این توصیفی است که دوستداران محیط زیست از بلاب ماهی می‌دهند تا به این بهانه ترحم دنیا را برای او جلب کنند. ماهی زشت و بی‌قواره‌ای که دو سه روز قبل لقب زشت‌ترین مخلوق زمین را از آن خود کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، بلاب ماهی،  یا همان ماهی خپل یک حجم ژله‌ای صورتی رنگ زشت است که با بینی چاق و  افتاده، دهان گشاد و پایین کشیده شده و چشم‌های کوچک سیاهش بیش از هرچیز یک  موجود غمگین بیچاره به نظر می‌رسد. در دنیای واقعی شاید بلاب ماهی‌ها حق  داشته باشند این قیافه را به خود بگیرند. آنها هر روز کمتر و کمتر می‌شوند  تا روزی که منقرض شوند و دیگر کسی از تماشایشان وحشت نکند.
بلاب  ماهی‌ها هیچ چیزی برای افتخار کردن ندارند. آنها نه فقط زشت که تنبل و  بی‌خاصیت هم هستند. در بدنشان گوشت پیدا نمی‌شود و گونه مقاوم یا جنگجویی  هم به حساب نمی‌آیند. آنها فقط در آب‌های استرالیا، تاسمانی و نیوزلند پیدا  می شوند و در عمق 600 تا 1200 متری زندگی می کنند. جایی که فشار آب ده‌ها  برابر بیشتر از سطح دریاها است. این ماهی‌ها که قد و قواره شان کمتر از 30  سانتی متر است، تقریبا هیچ عضله‌ای ندارند و بدنشان از بافتی ژلاتینی تشکیل  شده که باعث می شود چگالی کمتری از آب داشته باشند و بتوانند بدون آنکه  نیاز به تقلا و صرف انرژی زیادی برای شنا داشته باشند در دریا شناور شوند.

بلاب  ماهی‌ها، جانوران تنبلی هستند که دنبال غذا نمی‌گردند. بلکه هر چیزی در  حین غوطه خوردن در آب جلوی دهانشان قرار بگیرد می‌بلعند. به خاطر همین  ویژگی‌ها هم هست که هیچ طالبی ندارند و کسی برای نجاتشان تلاشی نمی‌کند.  آنها اغلب به طور ناخواسته همراه با دیگر ماهی‌ها صید می شوند که همین باعث  شده در معرض انقراض قرار بگیرند. ترددهای کف اقیانوسی هم دلیل دیگری هستند  که بلاب ماهی‌های عبوس را مجروح و نابود می‌کند.
البته میشل هرست  نویسنده و آهنگساز امریکایی در آلبومی که سال گذشته منتشر کرد، قطعه‌ای  برای موجودات غیرعادی ساخت و نامش را بلاب ماهی گذاشت. بهانه‌ای که توجه  دوستداران محیط زیست را به این جانور جلب کرد تا در رای‌گیری چند روز  گذشته، بلاب ماهی به عنوان زشت‌ترین حیوان دنیا انتخاب شود و دنیا دلسوزانه  به فکر نجاتش بیفتد.

 

فتوشاپ نیاز داره!!!!!!!!!!!



:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 668
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 27 شهريور 1392
.
 
 
 

 

 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برخی از نوابغ جهان گرد هم آمدند تا به طرح تعدادی از سناریوهای «پایان جهان» و بررسی کارهایی که بشر می‌تواند برای اجتناب از آنها انجام دهد، بپردازند.
به گزارش ایسنا، اعضای مرکز پژوهش خطر وجودی کمبریج به رهبری مارتین ریز، ستاره‌شناس انگلیسی که شامل 27 مغز بزرگ جهان از جمله استیفن هاوکینگ، فیزیکدان بریتانیایی هستند، اظهار کرده‌اند به محض شناسایی تهدیدات، شیوه‌هایی را برای حفظ بشریت تدوین خواهند کرد.
به گفته این دانشمندان، جهان ممکن است با حملات سایبری پایان یابد که طی آن شبکه‌ها با فعالیتهای تروریست‌ها یا کشورهای دشمن تخریب شده و در نهایت منجر به از هم پاشیدن جامعه شود.
عفونت مهندسی شده نیز یکی دیگر از تهدیدات جهان شناسایی شده است.
بیماریهای همه‌گیر با سرعت گسترش بالا، برخورد با سیارک و جنگ و تخریبهایی که منجر به کمبود مواد غذایی و منابع طبیعی می‌شوند از دیگر رویدادهایی هستند که می‌توانند منجر به پایان حیات در کره زمین شوند.


:: موضوعات مرتبط: فیزیک , اخبار , جهان شناسی , نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 894
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : سه شنبه 26 شهريور 1392
.

واقعاً این ها را می خورند؟!+عکس

خوردن از کی با آدم بوده؟ بی تردید از ابتدای تاریک تاریخ زندگی بشر. و  تنوع غذاهای انسان ها هم به گستره زیستگاه های فرزندان آدم، ضرب در طول آن  است.
 
به گزارش روزگار نو، رویترز گزارشی تهیه کرده است تصویری از غذاهایی که برای ما عجیب و غریب است . این گزارش را مرور می کنیم:
 
نوعی کیک درست شده با حشرات در دانشگاهی در هلند. تحقیقات در این دانشگاه به  این نتیجه رسیده که حشرات، سرشار از پروتئین، می تواند پاسخگوی نیاز جمعیت  رو به ازدیاد بشر در قرن های آتی باشد:
 
 
 
نوعی غذا با موش در گوانجو:
 
 
نوعی غذا با خوکچه هندی در لیما:
 
 
آشپزی با گوشت بوش در بازار ابیجان ساحل عاج:
 
 
پیش غذای تهیه شده از حشرات در موزه تاریخ طبیعی نیویورک:
 
 
پسری در پایتخت مالاوی موش های پخته را بر چوب زده برای فروش:
 
 
در روستایی مشهور به مار،در شرق هانوی، مردی این خزنده را برای پخت آماده می کند:
 
 
 
پرورنده حشرات، کیفیت آنها را می آزماید:
 
 
خون پخته شده و امعا و احشای حیوانات:
 
 
 
خورشتی از گوشت سگ در رستوران معروفی در پیونگ یانگ:
 
 
 
پسرک برزیلی گونه ای از گورکن برزیلی را به فروش گذاشته:
 
 
نظامیان آمریکایی خون نوعی مار کبرا را در بانکوک می خورند:
 
 
 
بو داده مورچه:
 
 
غذا با سس مورچه درBarichara:
 


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 892
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 23 شهريور 1392
.

سریعترین پرنده جهان/ عکس

 
گونه ای از مرغ ماهیخوار ساکن در مناطق بریتانیا یکی از قدیمی ترین انواع از پرندگان در جهان است که با طی مسافتی معادل....

شهرخبر، گونه ای از مرغ ماهیخوار ساکن در مناطق بریتانیا یکی از قدیمی ترین انواع از پرندگان در جهان است که با طی مسافتی معادل 722 مایل در یک روز عنوان سریع ترین پرنده را نیز به خود اختصاص داده است.

بررسی های انجام شده بر روی 38میلیون پرنده که طی یکصد سال اخیر شناسایی شده اند،‌ این پرنده را سریعترین پرنده اعلام کرده است.

بابا شوماخر!!!



:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 812
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 9 شهريور 1392
.

مهاجرت اکوسیستم‌ها پیامد «تغییرات‌ جوی»!

کارشناسان مطالعات جوی می‌گویند: با توجه به پیامدهای تغییرات جوی متاثر از فعالیت‌های انسانی به نظر می‌رسد که اکوسیستم‌ها در برخی از مناطق جهان برای بقای خود، روزانه چندین کیلومتر به سوی نواحی خنک‌تر نقل مکان می‌کنند.

کارشناسان مطالعات جوی می‌گویند: با توجه به پیامدهای تغییرات جوی متاثر از فعالیت‌های انسانی به نظر می‌رسد که اکوسیستم‌ها در برخی از مناطق جهان برای بقای خود، روزانه چندین کیلومتر به سوی نواحی خنک‌تر نقل مکان می‌کنند. به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ محققان دانشگاه «استنفورد» و موسسه علمی «کارنگی»، ضمن اعلام این مطلب افزودند: اگرچه درختان به دلیل دشواری در نقل مکان از این قاعده که بتوانند روزانه چندین کیلومتر جا به جا شوند، مستثنی هستند اما با این حال این روند بسیار پیچده‌تر از یک جابه‌جایی ساده است. این مقاله که در ویژه‌نامه مجله «ساینس» به چاپ رسیده به بررسی «سیستم‌های طبیعی در شرایط آب و هوایی متغیر» می‌پردازد.
یکی از نتایجی که محققان به آن دست یافتند این است که تغییرات جوی طی دهه‌های آتی به احتمال زیاد شدت خواهد یافت و این مسئله فاش می‌کند که شدت این تغییرات بسیار سریعتر از تغییراتی است که اکوسیستم زمین طی 65 میلیون سال گذشته با آن روبرو بوده است.
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، به رغم کاهش قابل توجه انتشار گازهای گلخانه‌ای، شدت تغییرات جوی 10 برابر بیشتر از تغییراتی است که اکوسیستم زمین طی 65 میلیون سال گذشته شاهد آن بوده و اگر فعالیت‌های جوامع بشری به همین منوال پیش روند، شدت این تغییرات 100 برابر خواهد شد.
متاسفانه این جابه‌جایی محدود به اکوسیستم‌های زمین نمی‌شود بلکه شمار زیادی از گونه‌های مختلف جانوری نیز به نقاط دیگر نقل مکان کرده و اقلیم‌های کوچک‌تر و ترکیبات خاک‌ها نیز دستخوش تغییر خواهند شد. حال اگر به این شرایط، معضل آلودگی آب‌ها و هوا را نیز اضافه کنیم شاهد چالش‌ها و پیامدهای مخربی برای اکوسیستم‌های زمین خواهیم بود که بسیار مایوس‌کننده است.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , ایران شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1350
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : سه شنبه 29 مرداد 1392
.
روشی عجیب برای جذب توریست /تصاویر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، گشت و گذار و سفر به نقاطی از دنیا که تا به حال  نرفته اید می تواند از جهات بسیاری جالب و هیجان انگیز باشد. یکی از دلایل  سفر به نقاط جدید آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه است که این فرهنگ  گاهی می تواند عجیب باشد.
"ناباری" شهری در ژاپن است که برای جذب  توریست از روش های باستانی و سنتی استفاده می کند. آن ها برای آنکه توریست  های بیشتری وارد شهرشان شود دانشگاه های آموزش نینجا درست کرده اند و  توریست ها را تبدیل به نینجاهای واقعی می کنند.

از  آنجایی که آوازه نینحاها در تمامی دنیا پر شده است هر کسی دوست دارد یکی  از آن ها باشد تا با حرکات و تکنیک های حرفه ای از خود دفاع کند. در این  دانشگاه ها تمامی قوانین نینجا طی چند جلسه به توریست ها آموزش داده می  شود. افرادی  که در این دانشگاه شرکت می کنند باید برخی از کارهای سخت را انجام دهند که  از مهمترین آن ها می توانیم به عبور از موانع سخت، انجام حرکات دشوار با  چاقو و شمشیر و استفاده درست از ستاره های نینجا اشاره کنیم. از  زمانی که اولین دانشگاه در این شهر باز شده است رشد گردشگر در میان آن ها  بالا بوده است. از آمار می توان نتیجه گرفت که بازگشت به گذشته گاهی اوقات  می تواند باعث رشد و حرکت به جلو شود.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , جهان شناسی , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 27 مرداد 1392
.



:: موضوعات مرتبط: زمین شناسی , جهان شناسی , نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 2460
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.
غارها همیشه به عنوان محل هایی بسیار راز آلود شناخته می شوند و کمتر کسی جرات وارد شدن به آن ها را دارد چرا که معلوم نیست در آن چه خبر است.
اما گاهی اوقات با ورود به آن ها پا در دنیایی بی نظیر خواهید گذاشت که شاید باورکردن ان بسیار سخت باشد. این اتفاق دقیقا همان چیزی است که برای غارنوردان آمریکایی رخ داده است. آن ها چندی پیش وارد یک غار در میان کوه ها "راکی" شدند که فضایی بسیار زیبا دارد  و البته مملو از یخ های شفاف و بسیار لغزنده است. این اتفاق دقیقا همان چیزی است که برای غارنوردان آمریکایی رخ داده است. آن ها چندی پیش وارد یک غار در میان کوه ها "راکی" شدند که فضایی بسیار زیبا دارد  و البته مملو از یخ های شفاف و بسیار لغزنده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1450
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 24 تير 1392
.

آتشفشان چیست؟

آتشفشان یک ساختمان زمین شناسی است که به وسیله آن مواد آتشفشانی (به صورت مذاب ، گاز ، قطعات جامد یاهر 3)از درون زمین به سطح آن راه می یابند. انباشتگی این مواد در محل خروج، برجستگی هایی به نام کوه آتشفشان ایجاد می نماید. آتشفشان یکی از پدیده های طبیعی و دائمی زمین شناسی است که در طول تاریخ زمین شناسی نسبتا بدون تغییر باقی مانده و در ایجاد، تحول و تکامل پوسته و گوشته زمین نقش اساسی داشته و دارد. تولید مواد آتش فشانی و پدیده های مؤثر در ایجاد آتشفشان از دوره پرکامبرین تا عهد حاضر تغییر چندانی نداشته است و آنچه در این راستا تغییر کرده است، نوع دانسته ها، چگونگی اندیشیدن و نحوه بهره گیری از آنهاست.آتشفشانها پدیده های جهانی هستند و در سایر کرات منظومه شمسی به ویژه سیارات مشابه زمین یک پدیده عادی محسوب می شود و آتشفشان بی شک در کیهان نیز رخ می دهد.
همچنین پوشش سطحی ماه اغلب با سنگ های آتشفشانی پوشیده شده است و بارزترین ارتفاعات مریخ توسط آتش فشانها ساخته شده است.

فوران های فومرولی در برخی کرات مانند قمر آیو در سیاره مشتری یک پدیده عادی می باشد. زبانه های آتش و لکه های خورشیدی را جدا از ماهیتشان، می توان نوعی فوران آتش فشانی در خورشید تلقی نمود. علم آتشفشان شناسی به مباحث نحوه تشکیل و تحول ماگما، چگونگی جابجایی و حرکت انواع مواد، گدازه ها و ماگماها و نیز تحولات آنها در اتاقک های ماگمایی، چگونگی فعالیت آتش فشان ها و گسترش مواد آتشفشانی در سطح زمین، چگونگی تحول مواد آتشفشانی و ... اشاره می کند. علم آتشفشان شناسی از برخی علوم زمین چون پترولوژی ، تکتونیک جهانی، ژئوشیمی، چینه شناسی ، رسوب شناسی ، ژئوفیزیک ، کیهان شناسی و برخی دیگر از علوم تجربی مانند شیمی، فیزیک ، آمار و ریاضی کمک می گیرند. آتشفشانها دستگاههایی هستند که سطح زمین را با مناطق درونی زمین ، یعنی جایی که بر اثر بالا بودن دما ، سنگها به صورت مذاب‌اند، مربوط می‌کند و از آن گدازه‌های آتشفشانی ، مواد آذر آواری و گازها خارج می‌شود. هنگامی که مواد مذاب به سطح زمین می‌رسند. غالبا برجستگیها و اشکال خاصی ایجاد می‌کنند. در بسیاری از آتشفشانها ، فعالیت به یکباره به اتمام نمی‌رسد و در اکثر موارد ، مراحل خروج مواد یا مراحل فعالیت آتشفشانها با مراحل آرامش توام است. مرحله آرامش یک آتشفشان ، که ممکن است بسیار طولانی هم باشد، به نام مرحله خاموشی آتشفشان نامیده می‌شود (مانند مرحله فعلی سهند). در بعضی از آتشفشانها مرحله خاموشی ممکن است دائمی باشد، اما این امر نسبی است. اصطلاح آتشفشان معمولا تصوری از کوه مخروطی را در خاط تجسم می‌کند که قله آن شکل قیف مانند داشته و دهانه آتششان در داخل آن قرار دارد و معمولا از آن دودهای غلیظ و رنگی خارج می‌شود. بسیاری از محققین سعی کرده‌اند برای فعالیتهای آتشفشانی که به صور مختلف انجام می‌پذیرد، نظم و ترتیب قائل شده و آنها را رده‌بندی نماید. انواع فعالیتهای آتشفشانی بر اساس اهمیت مواد خارج شده به قرار زیر است:

فورانهای اصلی

معمولا تحت عنوان فوران اصلی از مراحل تشکیل یک آتشفشان جدید صحبت می‌شود. این فورانها را نمی‌توان از فورانهایی که دودکش مسدود دارند مجزا نمود. ولی می‌توان ادعا کرد که در فورانهای اصلی دودکش جدید حاصل می‌شود در حالی که در فورانهای گازی فقط دودکش قدیمی دوباره باز می‌گردد از نظر توصیفی مراحل تولید یک آتشفشان به شرح زیر است: اول خاکهای محل دهانه بر اثر انفجار به اطراف پراکنه می‌شود. این عمل با لرزشهای موضعی شدید همراه است. بعد فوران گاز شروع می‌گردد که آبهای زیرزمینی و گل را به خارج پرتاب می‌کند و پس از باز شدن دودکش آغاز می‌گردد که قطعات سنگ با شدت به اطراف پراکنده می‌شود و برش خاصی تولید می‌کند که به آن برش حفر دودکش می‌گویند. و به این ترتیب آتشفشان متولد می‌شود و تمام آتشفشانهایی که در قرن اخیر فعالیت نموده‌اند در مجاورت آتشفشانهای قدیمی تولید شده‌اند.

فورانهای گازی

فوران گازی انفجاری ممکن است دهانه مسدود آتشفشان را باز نماید و یا قله آن را به خارج پرتاب کند. در حالی که فاقد هرگونه گدازه است. نمی‌توانیم منشا گازهایی را که سبب انفجار می‌شوند با اطمینان تعیین کنیم، زیرا انفجار ممکن است مربوط به خروج گازهای ماگمایی یا مربوط به آبهای زیرزمینی باشد که بر اثر گرما تبخیر گردیده‌اند. فورانهای گازی غالبا در آتشفشانهای نیمه خاموشی که دهانه مسدود دارند، حاصل می‌شود. فورانهای مزبور بوسیله دانا (Dana) نیمه ولکانیک ، بوسیله موکالی اولتراولکانیک و بوسیله فون‌ولف فوران غیر‌مستقیم نامگذاری گردید. از بین گازها هم بخار آب دارای اهمیت فوق‌العاده است.

فورانهای آبدار

درحالت کلی هنگامی که سفره‌های آبدار زیرزمینی در مجاورت ستونهای ماگمایی قرار گیرد، آب آن گرم و به بخار تبدیل می‌شود. افزایش فشار باعث انفجار مخزن بخار می‌گردد و در این حالت از فورانهای آبدار صحبت می‌شود. این قبیل فورانها انفجاری‌‌اند و به همین دلیل به آنها انفجار آبدار می‌گویند. مآرهای بازالتی به این طریق بوجود می‌آیند. انفجار آبدار دارای انواع متفاوتی به شرح زیر است:

نوع اول

یکی از انفجارهای آبدار شناخته شده مربوط به ناحیه گوگردزایی پما‌تانگ‌باتا در سوماتر در سال 1933 است. در ناحیه مزبور ، دو هفته قبل از فوران ، زمین لرزه‌ای سبب باز شدن شکافهایی در زمین گردید و آبهای سطحی به داخل آبها نفوذ نمود. این آبها در اثر برخورد با گازهای گرم ماگمایی به دمای جوش رسید و سپس تبخیر گردید. در نتیجه انفجارهایی تولید شد که بخار آب تا ارتفاع 2000 متری از سطح زمین بالا رفت و قطعات سنگهای قدیمی و گل تا 1100 متر به هوا پرتاب شد و دو دهانه بزرگ در محل خروج ایجاد شد.

نوع دوم

فوران سودتسی سال 1963 در ایسلند با انفجار آبدار شروع گردید. در این منطقه گدازه‌ها به کف دریای کم‌عمقتر نزدیک شد و از برخورد آن با آب دریا انفجار مهیبی به وقوع پیوست و بخار آب همرام خرده سنگ تا ارتفاع زیاد به هوا پرتاب شد.

نوع سوم

فوران آبدار کیلوئه در سال 1924 را نتیجه نشت سطح گدازه در دریاچه گدازه و حجاری آتشفشان و نفوذ بعدی آب به داخل مجاری خالی تصور می‌کنند. در اینجا تماس آب با گدازه ، فوران انفجاری بسیار شدیدی تولید نمود و تا 17 روز ادامه داشت.

مراحل فعالیت آتشفشان

هر آتشفشان را می‌توان بر حسب مراحل فعالیت در دو گروه قرار داد:

آتشفشان یک مرحله‌ای

که فعالیت آن در طی یک مرحله به صورت محصول انفجاری یا جریان گدازه خاتمه می‌یابد. مدت این قبیل فعالیت ممکن است کوتاه و تا چندین سال طول بکشد ولی ترکیب و نوع مواد مذاب یک سال است و تنها یک مسیر ساده برای خروج مواد وجود دارد.

آتشفشان چند مرحله‌ای

که فعالیت آن شامل مراحل مختلف است و هر مرحه بوسیله دوره آرامش نسبتا طولانی از هم جدا می‌شود، مثلا دماوند یا سبلان. در هر مرحله ممکن است مجاری خروج (دهانه و مخروط‌های فرعی) جدیدی بوجود آید. بنابراین مسیر خروج پیچیده و انشعابی است. به نحوی که در زمانهای مختلف بعضی از آنها فعال و بعضی به صورت غیر فعال باقی می‌مانند.

انواع گازهای آتشفشانی

اصولا با کاهش فشار ، حلالیت گازها در ماگما کم می‌شود، یعنی ابتدا گازها بیش از فشار خارج است، به سرعت انجام می‌شود و رفته رفته مقدار آن به حدی زیاد می‌شود که ماگما منظره جوشان پیدا می‌کند (پدیده وزیکولاسیون Visiculation) بنابراین پدیده وزیکولاسیون پدیده‌ای است که در آن ماگما به دو فاز مایع و گاز تفکیک می‌شود و به علت خروج سریع گاز ، گدازه حالت جوشان پیدا می‌کند. مقدار قابل ملاحظه‌ای از گازهای آتشفشانی ، هنگام فعالیت آتشفشان با شدت هر چه تمامتر از آن خارج می‌گردد که مشخص نمودن جنس آنها بسیار مشکل است، زیرا غالبا غیر ممکن است این گازها را که دارای دمای زیاد بدست آورد. به علاوه با ورود گازهای آتشفشانی به اتمسفر ، واکنشهای شیمیایی انجام می‌شود و ترکیب اصلی آنها تغییر می‌کند. جدیدترین بررسیهایی که در مورد گازهای آتشفشانی انجام شده است نشان می‌دهد که بسیاری از گازهای آتشفشانی منشا ثانوی دارند، چون اتمسفر اکسید کننده است در حالی که در اعماق زمین شرایط احیا غلبه دارد. از اینرو گازهای آتشفشانی را از دو نظر می‌توان تقسیم نمود.

تقسیم بندی گازهای آتشفشانی از نظر شیمیایی

بطور کلی گازهای آتشفشانی یا فومرولها از نظر شیمیایی به دو دسته تقسیم می‌شوند. • فرمرولهای قلیایی : به صورت آمونیاک ، نوشادر و بعضی از ترکیبات کلردار خارج می‌شوند. • فومرولهای اسید : به مراتب فراوانتر از فومرولها قلیایی است و شامل اسید کلریک ، گازهای سولفورو و سولفوریک و SH2 می‌شود. رنگ قهوه‌ای و گاه زرد و یا بنفش نتیجه تاثیر این گازها بر سنگها در محل خروج گازهاست.

تقسیم بندی گازهای آتشفشانی از نظر دما

اصولا انواع گازهای آتشفشانی را بر حسب دما تقسیم بندی می‌کنند. البته هر قدر از دهانه آتشفشان دور شویم دمای گازها کاسته می‌شود و هر قدر زمان استراحت آتشفشان زیادتر باشد دمای آنها کمتر می‌شود. با افزایش دما مقدار SO2 زیاد و SH2 کم می‌شود در همین شرایط نسبت Ca به H2 , CO2 به H2O افزایش می‌یابد.

گازهای خیلی گرم

گازهای خیلی گرم ، غالبا در دهانه دیده می‌شوند، دمای آنها ممکن است گاهی به 1000 درجه سانتیگراد نیز برسد. در ترکیب این نوع گازها H2/NH3BO3H3/SH3/CO2 و بویژه بخار آب وجود دارد (غالبا بخار آب بیش از 90 درصد حجم کل گازها را تشکیل می‌دهد). به علاوه در آن اسید کلریدریک و کلریدهایی مانند FeCl3/ALCl3/CLNa/NH3Cl نیز پیدا می‌شود.

گازهای گرم

در نزدیکی پوزول قدیمی در ایتالیا آتشفشانی وجود دارد که فقط بخار آب گرم از بعضی از نقاط آن خارج می‌شود. کف این منطقه به صورت تشتگی به قطر 400 تا 500 متر است و از خاکسترهای آتشفشانی بسیار حفره‌دار پوشیده شده است. در اینجا بخار آب سوت زنان خارج می‌شود. دمای این بخار آب که با مقداری کمی اسید کربنیک و سولفید هیدروژن مخلوط است بین 130 تا 165 درجه سانتیگراد است. در مجاورت اکسیژن هوا ، سولفید هیدروژن ابتدا به گوگرد و سپس به اسید سولفورو تبدیل می‌شود. به دلیل وجود همین گوگرد در گذشته آن را سولفاتارا یا گوگردزا می‌نامیدند. سیلیس موجود موجود در محیطهای سیلیکاته نیز به صورت اوپال ته نشین می‌شود که رنگ آن سفید و دارای حفره‌های فراوان است. در داخل حفره‌های مزبور گاهی سولفاتهای محلول به صورت زاج طبیعی آلونیت (سولفات آلومینیوم) رسوب می‌نمایند که از نظر اقتصادی دارای اهمیت است. بطور کلی سولفاتار عبارت از خروج بخار آب و سولفید هیدروژن ، با دمای 90 تا 300 درجه سانتیگراد است و در تمام مناطق آتشفشانی دیده می‌شود.

گازهای سرد

گازهای سرد که به آن موفت Moffette هم گفته می‌شود گازی است که کمی از هوای معمولی گرمتر باشد. این گازها ممکن است منشا ماگمایی داشته یا نتیجه تصاعد گازها از سنگهای آهکی باشد (انحلال آهک در مجاورت گازهای اسیدی). در ترکیب آن علاوه بر بخار آب ، گاز CO2 به فراوانی یافت می‌شود. در سال 1986 از یکی از دریاچه‌های کامرون (دریاچه نیوس Nyos) ناگهان گاز CO2 با نیروی عظیم از درون آب بیرون آمد و راه دهکده را در پیش گرفت. بیش از دو هزار نفر اهالی دهکده و چهارپایان را حقه کرد. این گاز منشا ماگمایی داشت و به صورت حباب عظیم در زیر آب دریاچه (از منشا آتشفشانی) پنهان بود.

چشمه‌های آب گرم و چشمه های معدنی

چشمه‌های آب گرم غالبا در اطراف نواحی آتشفشانی و حتی در اطراف آتشفشانهای خاموش دیده می‌شوند. این چشمه‌ها نشانه‌ای از آخرین مرحله سرد شدن مواد ذوب در درون زمین‌اند که از آن بخار آب و گازهای کم و بیش گرم متصاعد می‌گردد. ترکیب عمده مواد متصاعد بخار آب بسیار گرم و پرفشار و گاز کربنیک است که در هنگام بالا آمدن تدریجا از گرمای آن کاسته می‌شود. اگر صعود همچنان ادامه یابد بخار آب تقطیر می‌شود و به صورت چشمه‌های آب گرم تظاهر می‌کند. دمای چشمه‌های آب گرم عموما 5 تا 10 درجه سانتیگراد گرمتر از آب محیط اطراف است. فورانهای آتشفشانی معمولا براساس شکل دهانه ای که از آن فوران صورت می گیرد، محل قرار گیری دهانه در کوه آتشفشان، شکل و نوع مخروط آتشفشانی و بالاخره خصوصیات عمومی فوران (آرام یا شدید – انفجاری یا غیر انفجاری) طبقه بندی می شوند. گدازه های اسیدی به علت درصد Sio2 بالا و درجه حرارت نسبتا پایین دارای گرانروی (ویسکوزیته) بالا و سیالیت پائین بوده و در نتیجه به صورت انفجاری همراه با مواد پرتابی می باشد. اما در گدازه های بازیک به علت درصد Sio2 پائین و درجه حرارت نسبتا بالا، گرانروی پائین بوده و سیالیت افزایش می یابد و در نتیجه مواد پرتابی با مقدار کم و فوران آرام انجام می شود

انواع فوران

-نوع هاوایی: این نوع آتشفشان به شکل گنبدی می باشد و بیشتر مخروط آن از گدازه رقیق با ضخامت زیاد و گسترش کم است. ارتفاع این نوع آتشفشان نسبتا کم است. از دهانه آن اغلب گدازه های بازیک با سیالیت بالا و مواد پرتابی کم، بیرون می ریزد. به علت وجود میزان کم گاز در گدازه این نوع آتشفشان، فوران جریانی در آن دیده می شود.ماگمایی که به سطح می رسد، معمولا به صورت فواره یا چشمه های گدازه ای خارج می شود. این نوع آتشفشان در جزایر هاوایی به تعداد زیاد یافت می شود. در جزیره ایسلند نیز از این نوع آتشفشان یافت می شود.

2- نوع استرومبولی:

در آتشفشان های نوع استرومبولی ماگمای نسبتا رقیق با ترکیب بازیک و مواد پرتابی کم تا زیاد می باشد که مواد پرتابی به صورت ریتمی از اسکوری های ملتهب‏، لاپیلی و بمب می باشد. عمده فعالیت این نوع آتشفشان در ساحل غربی ایتالیا دیده شده است. فعالیت های آرام استرومبولی از دهانه های باز صورت می گیرد و گدازه های نسبتا سیال در افق های بالایی مجرای آتشفشان وجود دارند.
به علت گرانروی بالای ماگما، خروج گاز زیادتر از انواع ماگماهای سیال نوع هاوایی صورت می گیرد. فوران های طولانی مدت استرومبولی می تواند مخروطهای مختلط را تشکیل دهد، در حالی که فوران های کوتاه مدت معمولا مخروط های اسکوری دار را تشکیل می دهند. خاکستر در این نوع آتشفشان کم بوده و به هنگام انفجار تولید ابرهای سبک وزنی را می کند.شیب مخروط این نوع آتشفشان از شیب آتشفشان نوع هاوایی خیلی بیشتر است.

3- نوع وولکانو:

در نوع وولکانو، گدازه های خمیری شکل، دهانه آتشفشان را مسدود می کند و مانع خروج گازها و بخارات می شود. پس از آن که فشار گازها و بخارات بر اثر تراکم زیاد شد، انفجارات شدید تولید می کند. بر اثر انفجار، ذرات مواد مذاب با فشار به خارج رانده شده و بر اطراف پرتاب می شوند و تولید ابرهای ضخیم و وسیعی از خاکستر را می کنند. این ذرات خاکستر، پس از سرد شدن در اطراف دهانه آتشفشان ریخته شده و تولید مخروطی از خاکستر می کند. این نوع مخروط آتشفشانی اغلب دارای دو شیب است که یکی به طرف دهانه و دیگری به طرف خارج است گدازه مذاب در آن ها به صورت روانه، خیلی کم و نسبتا محدود است. یک کوه آتشفشان ممکن است مدتی به شکل یک نوع و مدتی دیگر به شکل نوعی دیگر آتشفشانی می کند. چنان که آتشفشانی کوه وزوو و اتنا. گاهی از نوع استرومبولی و زمانی از نوع وولکانو می باشد.

4- نوع پله:

در آتشفشان نوع پله که در جزیره مارتینیک قرار دارد، مجرای آتشفشانی به وسیله گدازه بسیار لزج و خمیری شکلی مسدود می شود و در نتیجه گازها و بخارات برای خود سوراخ و راهی در دامنه و پهلوی کوه پیدا می کنند. ابرهای سوزان در این نوع آتشفشان تقریبا شبیه نوع وولکانو می باشند ولی شدت خروج آنها از دهانه زیادتر است. به علاوه، حرکت آنها موازی با سطح زمین و گاهی مایل با آن است، در حالی که در نوع وولکانو این حرکت به صورت قائم می باشد. در آتشفشان نوع پله، اغلب مواد مذابی که خیلی غلیظ و خمیری شکل هستند با فشار زیاد از دهانه خارج می شوند و به شکل سوزنی در دهانه کوه منجمد می شوند که به این مواد منجمد شده در دهانه کوه، سوزن پله می گویند.

5- نوع کومولوولکان یا کوپول:

مخروط این نوع آتشفشان به شکل گنبد است که به یک طرف بیشتر متمایل است. این نوع آتشفشان در شرایطی تقریبا مشابه نوع پله ایجاد می شود. قطعات بزرگی از سنگ، که از دهانه این نوع آتشفشان خارج می شود، ممکن است دارای سطوح صیقلی یا مخطط باشند

مشخصات آتشفشان

آتشفشانها دستگاههای طبیعی خروج مواد مذاب یا گاز و یا جامدی هستند که از درون زمین به خارج رانده می‌شوند. این مواد در سطح زمین پخش گردیده ، برجستگیهای خاصی متناسب با غلظت گدازه‌های خود تولید می‌نمایند. فعالیت آتشفشانها همیشگی نیست، بلکه منقطع و متناسب است. مثلا آتشفشان دماوند چندین مرحله فوران و آرامش را داشته است. آتشفشانهای امروزی هم خاموش و گاهی فعالند.

شدت انفجار

آتشفشانها از نظر وجود یا عدم وجود انفجار و نیز شدت انفجار اقسام مختلفی دارند که در زیر به انواع آنها اشاره می‌کنیم. • بدون انفجار : در این حالت قسمتی از پوسته جامد زمین شکافته شده و گدازه‌ها که غالبا غلظتی کم داشته و روان می‌باشند، به بیرون جاری می‌شوند. • با انفجار محدود : نمونه آتشفشانهای با انفجار محدود در مونالوآ (هاوایی) که در سال 1949 دیده شده است. اینگونه آتشفشانها در مراحل اولیه فعالیت ، بدون انفجار می‌باشند، ولی در مراحل آخر با انفجار همراهند. • انفجار نقطه‌ای : این نوع آتشفشانها را می‌توان گونه‌های حقیقی آتشفشان به حساب آورد انفجارهای نقطه‌ای ممکن است منفرد و تنها باشند یا تکراری و کم و بیش همیشگی. این نوع آتشفشانها احتمال دارد در هر نوبت گونه‌های خاصی از گدازه که ممکن است اسیدی یا قلیایی و یا حد واسط باشند، بیرون بریزند. نمونه این آتشفشانها ، آتشفشان استرومبولی در جزایر لیپاری است.

اشکال آتشفشان

اختلاف شکل ظاهری دهانه آتشفشانها ، گونه‌های مختلف آتشفشانها را مشخص می‌نماید. این اختلاف به ترکیب شیمیایی ، درجه سیالیت و مقدار گرمای مواد گداخته و نحوه انفجار و وجود یا فقدان گاز در هنگام فعالیت آتشفشان بستگی دارد. در زیر سعی داریم با معرفی گونه‌های مختلف آتشفشانها ، مشخصات و اشکال گوناگونی را که هر یک از این آتشفشانها می‌توانند داشته باشند، بررسی کنیم.

آتشفشان گونه هاوایی

این نوع آتشفشان ، دارای دهانه‌ای وسیع بوده و مخروط آن شیب کم دارد گدازه‌های آن غالبا باریک هستند و پس از سرد شدن سنگهایی تیره رنگ ، مثل بازالت ایجاد می‌کنند. این نوع گدازه‌ها به علت گرانروی بسیار کمی که دارند، مانند سیل روان می‌شوند. این آتشفشانها از آنجایی که فاقد انفجار می‌باشند، لذا بمب آتشفشانی ، لاپیلی و خاکستر آتشفشانی نیز در این آتشفشانها دیده نمی‌شود.

آتشفشان گونه استرومبولی

شکل مخروط اینگونه آتشفشان ، بر اثر داشتن گدازه‌های به شکل مایع ، جامد ، ریز و درشت ، در هنگام فعالیت منظم بوده و ارتفاع زیاد و شیب تند دارد و فقط ممکن است انحنای بعضی از قسمتهای مخروط کمی بیشتر باشد. آتشفشان گونه استرومبولی دارای گدازه‌ای نسبتا غلیظ بوده انفجار آن کمی شدید است و قطعات مختلف را به بیرون پرتاب می‌کند. اینگونه آتشفشان در هنگام فعالیت بدون خاکستر است و برعکس دارای مقدار بسیار زیادی از بمب‌ها و قطعات آذرین می‌باشد. آتشفشان خاموش دماوند نمونه‌ای حد واسط از آتشفشان نوع استرومبولی و ولکانو است.

آتشفشان گونه ولکانو

فوران آتشفشنهای گونه ولکانو ، از خاکستر ، بمب و لاپیلی و قطعات درشت تشکیل شده است. در اینگونه ، گدازه دارای غلظت زیاد بوده ، به همین جهت کمتر خارج می‌شود و دهانه را مسدود می‌کند و در نتیجه فشار مواد گداخته و گازهای زیرین مواد مسدود کننده منفجر شده به خارج پرتاب می‌شوند. نمونه این آتشفشانها ، آتشفشان ولکانو در جزایر لیپاری است.

آتشفشان گونه وزوو

اینگونه آتشفشان ، نوع متوسط گونه‌های استرومبولی و ولکانو است. در هنگام فوران متناوبا گازهای آتشفشانی و مواد گداخته به خارج می‌فرستد. غلظت گدازه آن به شرایط حرارتی بستگی دارد، از این نظر شکل مخروط آن در هر فعالیت فرق می‌کند. نمونه این آتشفشان ، آتشفشان وزوو در ایتالیاست.

آتشفشان گونه پله در اینگونه آتشفشان که نمونه جالب آن آتشفشان پله در جزایره مارتینیک است، گدازه خیلی غلیظ بوده و موجب انسداد دهانه آتشفشان می‌شود. فشار مواد زیرین باعث رانده شدن مواد مسدود کننده به بالا شده ، تشکیل سوزن پله مانند را می‌دهد. منبع: دانشنامه رشد

آتشفشان های ایران

در زماني كه پوسته ايران دچار نيروهاي كششي بوده آتشفشان هاي زيادي در آن فعاليت داشته اند كه ذكر مشخصات چند مورد از آنها مي پردازيم: آتشفشان دماوند ایران ۱- آتشفشان دماوند: ارتفاع قله اين آتشفشان ۵۸۶۰ متر بوده و اكنون خاموش است. اين آتشفشان فعاليت هاي متناوبي از دور لياس داشته و آخرين فعاليت آن در اوائل كواترنري بوده است. دماوند از آتشفشان هاي نوع استرومبولي بوده و در حال حاضر ازآتشفشان هاي نيمه فعال به حساب مي آيد چراكه از شكاف ها و شكستگي هاي موجود روي دامنه آن گازها و بخارهايي خارج مي شود.

آشنایی

گدازه‌های دماوند وسعتی در حدود 400 کیلومترمربع را پوشانیده اند. به علاوه جدیدترین گدازه‌ها در دامنه غربی مخروط قرار گرفته‌اند و روی همین دامنه مخروطهایی از خاکستر وجود دارد. قله دماوند نسبتا پهن می‌باشد. در ضلع جنوبی و در ارتفاع 5100 متری آن گازها و فرمرولها نمایان هستند. این محل متعلق به یک دهانه قدیمی است که بوسیله قله مخروطی فعلی مستور گردیده است. در ضلع جنوب شرقی ، نقشه های ولکانی کلاستیک ریزشی و جریانی ضخامت زیادی به خود اختصاص داده است.

دهانه آتشفشان دماوند

قطر دهانه آتشفشان در حدود 400 متر است. قسمت مرکزی دهانه ، بوسیله دریاچه‌ای از یخ پوشیده شده و در حاشیه آن دودخان‌هایی وجود دارد که زمین های اطراف را به رنگ زرد درآورده اند. جدا از دهانه فعلی ، شواهدی از دهانه های قدیمی را می توان دید. یکی از این دهانه های قدیمی در پهلوی جنوبی و در ارتفاع 100 متر قرار دارد که در حال حاضر ، محل خروج گازها و دودخان‌ها است. در پهلوی شمالی دماوند اثر دیگری از یک دهانه قدیمی به قطر حدود 9 کیلومتر دیده می شود که امروزه رودخانه نونال در آن جریان دارد.
سنگهای دهانه قدیمی کمی بازیک تر از گدازه های جوان دماوند است. اگرچه بروس و همکاران ( 1977 ) با توجه به ترکیب شیمیایی گدازه‌ها ، دماوند را آتشفشانی دیررس و دور از زاگرس می‌دانند که در تشکیل آن برخورد صفحه‌ها و پدیده فرورانش از نوع خاص و ذوب پوسته اقیانوسی نقش داشته، ولی جایگاه این مخروط در محل تلاقی البرز خاوری و باختری این ذهنیت را تقویت می‌کند که تلاقی گسل های عمیق پوسته ، بویژه انواع امتداد لغز شمال باختری و شمال خاوری ، محل مناسبی برای رسیدن ماگما به سطح زمین بوده است.

فعالیت آتشفشانهای دماوند

جریان گدازه که از دامنه غربی سرازیر گردیده وارد رودخانه لار شده است و در مسیر آن سدی ایجاد کرده و دریاچه سدی لار را پدید آورده است. این سد بوسیله رسوبات پر گردیده و پس از شکسته شدن گدازه‌های سد کننده مزبور ، جریانهای آب روی آن برقرار گردید، شاهد این امر وجود تراس (پادگانه آبرفتی) در قاعده دامنه غربی دماوند است.
اندازه گیریهای سن با روش کربن 14 که از مواد کربن‌دار (چوب) موجود در این رسوبات آبرفتی به عمل آمده ، حداقل سن دماوند در حدود 38500 سال تعیین شده است. با توجه به اینکه آثار یخچالهای پلیستوسن در روی مخروط آتشفشانی از بین رفته است می‌توان ادعا نمود که فعالیت عظیمی که کوه دماوند را شاخته است بعد از یخبندان عظیم یعنی در دوره هولوسن عمل کرده است ( حدود 10000 سال قبل ).

سنگ شناسی دماوند

کوه دماوند یک آتشفشان مختلط است که جریانهای گدازه آن زیاد و مواد پیروکلاستیک آن نسبتا کم و شامل پومیس ، توف و رسوبات لاهار می باشد. فراوانترین گدازه دماوند ، سنگی است که به آن تراکیت گفته می‌شود ( به علت بافت پورفیری ، رنگ روشن ، با بلورهای پلاژیوکلاز ، سانیدین ، بیوتیت ، پیروکسن و آپاتیت) و پس از آن آندزیت و بازالت است.
در بین سنگهای آتشفشانی دماوند توفها جایگاه ویژه دارند که شامل انواع متعددی از توف شیشه‌ای (در دره هراز و شمال دماوند) ، توف تراکیتی (در قله) ، توف شیشه‌ای پامیسی (در تینه) هستند. جدا از سنگهای گفته شده ، نهشته‌های جریانی آذر آواری باختر دماوند و نهشته‌های بلوک مانند از فرآورده‌های آتشفشان دماوند هستند.

ویژگیهای ژئوشیمیایی سنگهای دماوند

کهن‌ترین گدازه‌های کواترنری دماوند از نوع بازالت قلیایی است که در نتیجه تفریق ماگمایی پرمایه تر از سیلیس ، ظاهر شده‌اند. بطور کلی ، سنگهای دماوند از سه نوع بازیک ، حد واسط اسیدی هستند. انواع بازیک فقط شامل گدازه‌های بازالتی و تراکی بازالتی است ولی در انواع حد واسط و اسیدی افزون بر گدازه‌ها ، سنگهای آذر آواری و اپی کلاستیک نیز وجود دارد. حجم اصلی کوه دماوند را سنگهایی تشکیل می‌دهند که از نظر سیلیس ، حد واسط بوده و مقدار سنگهای بازیک ، بسیار کمتر از دیگر سنگهاست.
بیشتر سنگهای دماوند از نوع حد واسط (SiO2 بین 52 تا 63 درصد) و مقدار کمتری نیز از نوع اسیدی (SiO2>%63) هستند که به دو صورت گدازه‌ها و سنگهای آذر آواری رخنمون دارند. فورانهای اولیه از فورانهای بعدی دماوند بازیک‌تر بوده است و این امر تفریق ماگما را در آشیانه ماگمایی نشان می دهد. گدازه‌های دماوند از نظر شیمیایی اختصاصات ویژه‌ای دارند یعنی سرشار از سیلیس و آلکالن اند، مقدار آهن آنها کم و نسبت Feo / Mgo نیز ناچیز و به سری شوشونیتی متعلق است.

آتشفشان سهند ایران ۲- آتشفشان سهند: اين آتشفشان خاموش ، در جنوب شرقي تبريز قرار دارد. فعاليت آن مربوط به اوائل كواترنري واز تجمع بيش از ۱۲مخروط كه به فاصله چند كيلومتر از هم قرار دارند، بوجود آمده است. ارتفاع بلندترين مخروط، كه قله جام نام دارد، حدود ۳۲۰۰متر است.

آشنایی

ارتفاع کوه سهند از سطح دریا 3695 متر می باشد و مخروطی بسیار پهن و گسترده دارد که از توفها و خاکسترهای فوران تشکیل گردیده و بر اثر آبهای جاری دره‌های تنگی در آنها ایجاد شده است. سهند مخروط بسیار پهن و گسترده ای از تناوب منظم گدازه و خاکستر است که چینه بندی منظم دارد. مواد آتشفشانی سهند بر روی رسوبات مختلف (از پالئوزوئیک تا میوسن) و مساحت تقریبی 4500 کیلومتر مربع را پوشانیده است. این وسعت قشر نازک خاکسترهای آتشفشانی سهند در مناطق دوردست (مثلا در اطراف جاده بستان آباد - تبریز را شامل نمی شود

فعالیت آتشفشان سهند

تعیین سن مطلق گدازه‌های سهند بین 14/0 میلیون سال تا 12 میلیون سال را نشان داده است. با این ترتیب آتشفشانهای سهند در چند مرحله فعالیت داشته و در حد بین این مراحل فعال ، آرامش نسبی برقرار بوده است. وجود رسوبات حاصل از فرسایش مواد آتشفشانی و سن متفاوت نمونه ها ، مسئله فوق را تائید می کند.

محیط رسوبی گدازه‌های سهند

سیمان لایه‌ای سنگها ، دانه بندی رسوبات و وجود آثار انواع ماهی در خاکسترهای خلعت پوشان تبریز سبب شده تا عده ای از زمین شناسان ، براین باور باشند که سهند به صورت جزیره و یا شبه جزیره کوهستانی بوده که با دریایی کم ژرفا احاطه می‌شده و مواد آتشفشانی ورودی به این محیط ، به کمک جریان آب ، به صورت یکنواخت در سطحی وسیع پراکنده می‌شدند.

چینه شناسی آتشفشان سهند

سهند ، توده آذرین خروجی است که به صورت کلاهکی برروی پایه ای از سنگهای رسوبی به سن‌های مختلف قرار گرفته است. ضخامت مواد آتشفشانی بیش از 800 متر برآورد شده است و در یک نگاه کلی ، مواد آتشفشانی تشکیل دهنده سهند به ترتیب از پائین به بالا ، عبارتند از : کنگلومرای آتشفشانی ، افق‌های پامیس‌دار و گدازه‌های آندزیتی ، تناوبی از لایه های آگلومرایی ، روانه‌های برشی و لاهار و گدازه‌های داسیتی. بدین ترتیب با توجه به وضع چینه شناسی ، سهند را می توان نوعی کلاسیک از یک آتشفشان چینه‌ای دانست.

ویژگی تکتونیکی آتشفشان سهند

به احتمال زیاد ، پیدایش آتشفشانهای سهند به تجدید فعالیت گسل سلطانیه - تبریز که از منطقه سهند عبور می‌کند، مربوط بوده است.

سنگ شناسی آتشفشان سهند

آتشفشان سهند بیشتر از نوع گدازه‌های ریولیتی ، داسیتی و آندزیتی اند که در بین آنها توفها و خاکسترهای فراوان دیده می‌شود. وجود خاکستر با قطعات پامیس در فواصل بسیار دور از قله ( مراغه ، میانه ، بستان آباد ) نشان می‌دهد که فوران‌های انفجاری سهند بسیار شدید بوده است.

آثار زیست محیطی آتشفشان سهند

فوران انفجاری سهند در مدفون نمودن پستانداران حوالی مراغه بی‌تاثیر نبوده است. آثار این پستانداران ذی‌قیمت به دفعات مورد دستبرد علمی قرار گرفته و در موزه‌های مختلف دنیا ضبط شده است.

تحولات ماگمایی آتشفشان سهند

زمین شناسان بر اساس داده‌های جدید ، بر این باورند که:

  • در سهند تغییر و تحولات ماگمایی در طول زمان صورت گرفته و این تحولات ناشی از تفریق ماگمای اصلی بر اثر نیروی گرانش می‌باشد. به گونه‌ای که ، در محفظه ماگمایی ، از ماده مذاب اولیه با ترکیب آندزیتی ( آندزیت قرمز گل ) ، سنگهای اسیدی شامل داسیت و ریوداسیت بوجود آمده است.
  • با توجه به ترکیب شیمیایی سنگها ، به نظر می‌رسد که ماگمای تشکیل دهنده سنگها از ذوب بخش پوسته زیرین حاصل شده است.
  • با توجه به نتایج زمین گاه شماری ، مراکز آتشفشانی سهند از اواسط دوره میوسن تا اواخر پلیتوسن ، بطور متناوب فعال بوده است.

 

۳- آتشفشان سبلان:

    اين كوه در حوالي اردبيل واقع شده و خود از سه مخروط كه در يك رديف قرار گرفته اند، تشكيل شده است. در اطراف سبلان، چشمه هاي آبگرم متعددي كه مربوط به پديده هاي بعد از اين آتشفشان اند، ديده مي شود.

قله‌های آتشفشان سبلان

      به علت فروریختگی و ریزش دهانه (کالدرا) شکل مخروط به شدت قطعه قطعه شده است. آتشفشان سبلان سه قله دارد که به دلیل فروریختگی به شدت فرسوده است. قله بلندتر سبلان

سلطان

      و دو قله دیگر

هرم داغ

      یا

سبلان کوچک

      و

آقام داغ

      یا کسری نام دارند.

 

      در قسمت شمال و در قاعده‌ای که بلندتدین قله سبلان در آن واقع است، دریاچه کوچکی وجود دارد که احتمالا باقی مانده دهانه آتشفشانی است. آتشفشان مرکزی بر روی یک فرا بوم خاوری _ باختری از گدازه‌های ائوسن فوران کرده است.

فعالیت آتشفشان سبلان

      فعالیت قدیمی سبلان از ائوسن شروع گردید ولی آنچه که کوه سبلان را بوجود آورده در پلیوسن شروع به فعالیت نموده و تا عصر بعد از آخرین یخبندان هم ادامه داشته است .

شواهد خاموشی آتشفشان سبلان

    در دامنه جنوبی سبلان ، چشمه های گوگردی زیادی وجود دارد که آب آنها در حدود 40 درجه سانتیگراد حرارت دارد و تنها گواه فعالیت آتشفشان خاموش سبلان است. این چشمه‌های گوگردی نشان دهنده آخرین فعالیت‌های یک آتشفشان است و بیانگر خاموش نشدن آتشفشان می‌باشند.

تحولات ماگمایی آتشفشان سبلان

      به نظر می‌رسد که تحولات ماگمایی این آتشفشان را نباید به صورت یک تفریق ساده در نظر گرفت، بلکه به احتمال در روند عادی افزایش اسیدیته در حین تفریق ، بازگشت به خصوصیت بازیک نیز صورت گرفته است. مواد سازنده این آتشفشان از یک ماگمای عمقی حاصل گردیده ولی تحت تاثیر فرآیندهای کم و بیش پیچیده ای قرار داشته که

تبلور بخشی

      هضم و اختلاط دو

ماگما

    از اهم آنها است.

فازهای شکل گیری آتشفشان سبلان

      • فاز گدازه ای سبلان قدیم ، که شامل 5 مرحله ماگمازایی است.
      • فاز فرونشینی کالدرا و فعالیت انفجاری که با انباشت حدود 100 متر نهشته‌های آذر آواری در دامنه شمالی همراه بوده است.
      • فاز تشکیل گنبدها و جریانهای گدازه سبلان جدید که با تشکیل روانه‌های تراکی آندریت تاداسیت و شکل گیری بلندترین قسمت آتشفشان همراه بوده است.

گونه‌های آتشفشانی سبلان

      در یک نگاه کلی در کوه سبلان سه سری آتشفشان قابل تشخیص است که عبارتند از :
      • نخست ، سری پیدایش کوه سبلان که در واقع شامل گدازه‌های میوسن و از جنس لاتیت _ بازالت است.
      • دوم ، سری پیش از پیدایش کالدرا از جنس لاتیت _ آندزیت که به داسیت متحول شده اند . این سری در پلیو _ کواترنری بوجود آمده است.
      • سوم ، سری پس از پیدایش کالدرا ، یا سری بالایی که بخش اصلی آن ترکیب داسیتی دارد. این سری هم در پلیو _ کواترنری بوجود آمده است. ۴- آتشفشان آرارات كوچك: اين آتشفشان خاموش، كه در گوشه شمال غربي ايران قرار دارد، به شكل يك مخروط بزرگ است و ارتفاعش به ۳۰۰۰ متر مي رسد. ۵- آتشفشان آرارات بزرگ: قله آن در چند كيلومتري آرارات كوچك قرار دارد و ارتفاعش به ۲۵۰۰متر مي رسد.

آتشفشان تفتان ایران۶- آتشفشان تفتان:

        اين آتشفشان كه تنها آتشفشان فعال ايران است، بلندترين قله كوه هاي بلوچستان را تشكيل مي دهد. در اطراف تفتان چشمه هاي متعدد گوگردي وجود دارد و جنس گدازه هاي آن آندزيتي است.

اطلاعات اولیه

        ارتفاع این کوه از سطح دریا 3940 متر و نسبت به زمین های اطراف 2000 متر است.ساختار اصلی کوه شامل د قله مجزا است که بخش زین مانند و باریک به هم وصل می‌شوند. قله جنوب شرقی تا اندازه ای شکل مخروطی خود را حفظ کرده و بوسیله جریان گدازه آندزیتی ضخیم و جوانتر پوشیده شده است. لایه های خاکستری در این آتشفشان کم است و حد گسترش

لاپیلی ها

        و

آلگومرا

        هم زیاد نیست.

دهانه آتشفشان تفتان

        دهانه‌ای با شیب تند در دامنه جنوبی قله این آتشفشان وجود دارد که قسمتی از آن بوسیله انفجار شدید و فرسایش بعدی خراب شده است. از دیوارهایی که شیب تند دارند فومرولهای زرد و سفید رنگ صوت‌زنان بالا می‌آیند که همراه با فومرولهای متعددی که از بلندترین قله کوه بیرون می‌آیند ابر سفید و مشخصی را تشکیل می دهند که از فاصله 100 کیلومتری قابل روئیت است و منظره یک آتشفشان فعال را بخوبی نشان می‌دهند. گدازه های تفتان مساحتی معادل 1300 کیلومتر مربع را زیر پوشش دارند.

فعالیت آتشفشان تفتان

خروج گاز گوگرد از دهانه آتشفشان تفتان

        نخستین تکاپوی آتشفشانی ، در بیست کیلومتری شمال باختری قله فعلی بوده و سپس مراکز دیگری در خاور این نقطه فعال شده‌اند. فعالیت این مراکز به صورت فورانهای انفجاری بوده و حاصل آن برشهای داسیتی و آگلومرایی است. آخرین تکاپوی انفجاری تفتان دو فاز انفجاری است که حاصل آن

ایگنمبریت

        دامنه جنوبی (شمال ترشاب) و توفهای گسترده در دشتهای اطراف آتشفشان است.

 

        اولین فعالیتی که شکل امروزی مخروط شمال غربی آن را درست کرده است، باید سنی قبل از

پلسیتوسن

        داشته باشد. فعالیتهای گدازه‌ای تفتان ، در

جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2821

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 24 تير 1392
.

جایگاه رودها آنقدر در زندگی مردم روی کره زمین مهم است که حتی در شعرهای کهن مردم فرهنگهای مختلف دیده می شود.

 

به گزارش تابناک، رودخانه ها از قدیم به عنوان مهمترین منبع حیات و انرژی مردم مطرح بوده است و همیشه تمدن های بزرگ در طول تاریخ در اطراف همین منابع زندگی تشکیل شدند. از رودهای بزرگ همیشه در کنار کسب روزی برای حمل و نقل استفاده می شد. جایگاه رودها آنقدر در زندگی مردم روی کره زمین مهم است که حتی در شعرهای کهن مردم فرهنگهای مختلف دیده می شود. در این گزارش معروفترین رودهای جهان بر اساس ملاک زیبایی انتخاب شده است.


 



















































































































































باتشکر 


:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1351
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی